Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 21:06
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδίστακτος ληστής έμεινε στη φυλακή για 2μιση χρόνια αντί για 20, λόγω… τραύματος στο πόδι!






Ένας από τους 4 ληστές με τα καλάσνικοφ, που εισέβαλαν το καλοκαίρι του 2014 σε κοσμηματοπωλείο, στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας, κι έκλεψαν κοσμήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και μετρητά, αποφυλακίστηκε μετά από μόλις 2μιση χρόνια κράτησης.

Ο ληστής έπρεπε να βγει από τη φυλακή τον Νοέμβρη του 2035. Αποφυλακίστηκε, όμως, την 1η Σεπτεμβρίου του 2017, «συνέπεια ευεργετικού υπολογισμού 800 ημερών λόγω αναπηρίας, βάσει του νόμου 4322/2015 (ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου) και αναστολή του υπολοίπου της ποινής του».

Η αναπηρία αυτή, όπως λέγεται, προέκυψε από τροχαίο ατύχημα λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή του, τον Νοέμβρη του 2014. Αντί, λοιπόν, να παραμείνει 20 χρόνια, όπως δικάστηκε, στη φυλακή, έμεινε 2μιση!

Οι αστυνομικοί μιλούν για έναν σκληρό κακοποιό, που δεν θα διστάσει να ξαναπιάσει στα χέρια του το καλάσνικοφ και να πυροβολήσει εν ψυχρώ. Πρόκειται, λένε, για ακόμα μία από τις χιλιάδες περιπτώσεις περίεργων αποφυλακίσεων με χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, που αδειάζουν τις φυλακές για να γεμίσουν οι πόλεις με κακοποιούς, που ενισχύουν τον εγκληματολογικό χάρτη της χώρας μας.

Πηγή star.gr