Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 22:41
Θεσσαλία

Αγωνιούν 38 καρδιοπαθείς στη Θεσσαλία

????????????????????????????????????





Σοβαρή και έγκαιρα καταγεγραμμένη είναι η έλλειψη βηματοδοτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ανησυχώντας καρδιοπαθείς, που αυτή την περίοδο πρέπει να αντικαταστήσουν τους παλιούς.

Υπολογίζεται ότι σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται τουλάχιστον 8 καρδιοπαθείς στον νομό Λάρισας και περίπου 30 σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Το πρόβλημα υπάρχει από τις αρχές της χρονιάς και οφείλεται αφενός στην έλλειψη διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου – δεν έχουν οριστεί ακόμα οι δύο αναπληρωτές διοικητές που προβλέπονται – και αφετέρου στη δυσλειτουργική όπως αποδεικνύεται διαδικασία ανάρτησης τιμών αναλώσιμων και υλικών στο Παρατηρητήριο Τιμών. Ειδικότερα, με την ανάρτηση τιμών ιδιαίτερα χαμηλών, χωρίς να προκύπτει η ποιότητα των αντίστοιχων υλικών αλλά και χωρίς να συνδέεται με στοιχειώδεις προδιαγραφές ή την ποσότητά τους, ώστε να καθίστανται συγκρίσιμες, οι προμηθεύτριες εταιρίες δεν εφοδιάζουν τελικά τα νοσοκομεία, καθώς δεν τους συμφέρει οικονομικά.

Μεταξύ των ελλείψεων λοιπόν, που έχουν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα, τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσο και σε πολλά άλλα σε ολόκληρη τη χώρα, είναι και οι βηματοδότες. Γνωρίζοντας το θέμα από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του, ο νέος διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Νάνος, έχει παρέμβει με τέτοιο τρόπο ώστε να «τρέχουν» ήδη οι διαδικασίες για την προμήθεια νέων βηματοδοτών, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες μέρες, ανακουφίζοντας τους καρδιοπαθείς που εύλογα διαμαρτύρονται και εκφράζουν τον προβληματισμό τους.

 

Πηγή: Ελευθερία