Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:49
Τοπικά

Αγωνία για τους 200 εργαζόμενους του Μαρινόπουλου στη Μαγνησία – Αμεση λύση ζητά το ΕΚΒ






Τη δική τους αγωνία ζουν τις τελευταίες ημέρες οι χιλιάδες εργαζόμενοι της εταιρίας Μαρινόπουλος, μεταξύ των οποίων και οι περίπου 200 που εργάζονται στα Σούπερ Μάρκετ της Μαγνησίας.

Σήμερα, μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο Βόλου με ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση εξεύρεση λύσης για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας της εταιρίας Μαρινόπουλος υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υποστούν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της εργοδοσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το να μην υποστούν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες των όποιων εργοδοτικών οικονομικών αδιεξόδων και της υπαγωγής της Εταιρίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στον πτωχευτικό Κώδικα, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης και όχι λόγος για βερμπαλιστικούς αφορισμούς από την πλευρά της.
Η ίδια ομολογεί, άλλωστε, ότι δεν «έπεσε από τα σύννεφα» για την κατάληξη της ιστορικής αλυσίδας, καθώς «το Υπουργείο Εργασίας από καιρό και από κοινού με άλλα υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον Κλάδο του λιανικού εμπορίου και ιδιαίτερα στην Εταιρία «Μαρινόπουλος», κάτι που την καθιστά και αυτονοήτως συνυπεύθυνη για την άμεση εξεύρεση λύσης. Λύσης, που θα διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας στην Εταιρία (200 από τις οποίες στον Βόλο), καθώς και την οικονομική και εργασιακή ισορροπία, μην επιτρέποντας να μετακυλισθούν τα εργοδοτικά κόστη στους εργαζόμενους».