Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγωνία για την 20χρονη που τυφλώθηκε από ποτά «μπόμπες»






Νομικά αναμένεται να κινηθεί η οικογένεια της 20χρονης Αγγλίδας, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, μετά από κατανάλωση νοθευμένων ποτών στη Ζάκυνθο. Οι γιατροί βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου η ασθενής να δείξει νέα σημάδια που θα τους οδηγήσουν σε πιο ασφαλή συμπεράσματα, στο αν η τύφλωσει που υπέστη είναι προσωρινή ή όχι.

Η 20χρονη τουρίστρια έκανε διακοπές στη Ζάκυνθο και με φίλους της πήγε σε πάρτι. Την επόμενη ημέρα, όπως ανέφερε ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοαοκομείου της Πάτρας Δημήτρης Γούμενος, είχε πλήρη δραστηριότητα , έκανε τζετ σκι και ήταν καλά. Μετά όμως κοιμήθηκε συνεχόμενα δύο 24ωρα και όταν ξύπνησε δεν έβλεπε.

Αρχικά νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΠ και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στη Νεφορολογική για την αντιμετώπιση της νεφρικής ανεπάρκειας που υπέστη πέραν της τύφλωσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, αναμένεται να ξεπεράσει το πρόβλημα της νεφρικής ανεπάρκειας, άγνωστο όμως είναι αν καταφέρει να ξαναδεί. Στο πλευρό της νεαρής Αγγλίδας βρίσκονται οι γονείς της, που ήρθαν από το Λονδίνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό στη χώρα μας, καθώς η μεθανόλη, την οποία χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να νοθεύουν τα ποτά, έχει υψηλή τοξικότητα και επηρεάζει το οπτικό νεύρο.

 

 

πηγή: newsit.gr