Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 14:16
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγωνία για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη – Ετοιμάζεται φιέστα για την υποδοχή






Στη Κομοτηνή στρέφονται σήμερα όλα τα βλέμματα, καθώς περίπου στις 12:10 μετά το μεσημέρι, αναμένεται να φτάσει εκεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την τουρκική αντιπροσωπεία.

Το αεροπλάνο του Τούρκου Προέδρου θα προσγειωθεί αρχικά, στις 11:15 στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος”, όπου θα τους υποδεχθούν, εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης. Από εκεί, θα κατευθυνθεί οδικώς στην Κομοτηνή, όπου ήδη εκεί, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Ερντογάν αρχικά θα προσευχηθεί στο τζαμί “Kirmahalle Cammi”. Απαγορευτικές κορδέλες έχουν τοποθετηθεί γύρω από το τζαμί της οδού Φιλιππουπόλεως, ενώ και η παρουσία ανδρών της αστυνομίας και της προσωπικής ασφάλειας του Ερντογάν, είναι εμφανέστατη. Η επίσκεψη που Τούρκου Προέδρου θα ολοκληρωθεί στις 16:00 όταν και θα αποχωρήσει από την Ελλάδα με ειδική πτήση.

Τις τελευταίες μέρες το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και οργανωμένα μέλη της μειονότητας, εργάζονται εντατικά προκειμένου να υποδεχτούν τον σουλτάνο Ερτογάν στην Κομοτηνή.

Με τηλεφωνήματα, sms, mail και αναρτήσεις στα social media καλούνται οι μειονοτικοί της Θράκης, να δώσουν δυναμικό «παρών» κατά την άφιξη αλλά και την παραμονή του Τούρκου Προέδρου στη Κομοτηνή.Ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από μειονοτικά χωριά προς την Κομοτηνή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιμάμηδες τζαμιών, που πρόσκεινται στους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, γύριζαν πόρτα πόρτα τις προηγούμενες ημέρες τα χωριά καλώντας τους μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στην υποδοχή.

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει εάν όντως, ισχύουν οι πληροφορίες, που θέλουν μειονοτικούς που ζουν σε Αδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη, να μεταβούν σήμερα και εκείνοι στη Κομοτηνή, προκειμένου να προσευχηθούν μαζί με τον Ερντογάν.