Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες αποκλείουν τράπεζες και εφορίες σε όλη τη χώρα






Με μπλόκα και αποκλεισμούς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι Έλληνες αγρότες οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που προωθεί για το ασφαλιστικό.

Σήμερα έχουν αποφασίσει σε πολλές περιοχές της χώρας να αποκλείσουν εφορίες και τράπεζες και να παραμείνουν στα δημόσια κτήρια τουλάχιστον μέχρι την λήξη του ωραρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Τετάρτης αγρότες της Χαλκιδικής «έκλεισαν» με τα τρακτέρ τους τις εισόδους δυο τραπεζών στα Νέα Μουδανιά. Τα υποκαταστήματα που δεν άφησαν να ανοίξουν είναι της τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας.

«Έχουμε κλείσει τις εισόδους με τρακτέρ και πανό, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν περισσότεροι από 100 αγρότες και κτηνοτρόφοι», είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο συντονιστής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

«Μπλόκο» σε τράπεζες στην Χαλκιδική

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί και η ΔΟΥ Πύργου από αγρότες μέλη της ΟΑΣΗ από το μπλόκο Αγίου. Γεωργίου. Από τα ξημερώματα και χωρίς προειδοποίηση οι αγρότες απέκλεισαν τον χώρο και σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποκλεισμός θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι.

Αγρότες έξω από την ΔΟΥ Πύργου

Την Τετάρτη, αγρότες απέκλεισαν νωρίς το πρωί και την Α’ ΔΟΥ Λάρισας στη Φιλιππούπολη, ενώ συμβολικές καταλήψεις πραγματοποιούνται παράλληλα σε όλες τις εφορίες της Θεσσαλίας.

Αποκλεισμός της ΔΟΥ Λάρισας