Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 07:49
Τοπικά

Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού-Σούρπης: Φιέστα της κυβέρνησης η επίσκεψη Αποστόλου στη Μαγνησία






Aνακοίνωση για την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού-Σούρπης. Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για φιέστα που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δηλώνει πως η απάντησή του θα είναι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού-Σούρπης:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έστησε ακόμη μια φιέστα, με την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Αυτοί που έβαλαν την ταφόπλακα στο συνεταιριστικό κίνημα (νόμος 4384/2016), που ξεκληρίζουν την μικρομεσαία αγροτιά, με την φοροληστεία, τις υπέρογκες εισφορές σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, προκαλούν ακόμη μία φορά τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε αδυναμία να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
Αυτοί που ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ, που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα των μικρών αγροτών –κτηνοτρόφων και θα τους οδηγήσει στην ανεργία, αυτοί που φροντίζουν για την ερημοποίηση του Θεσσαλικού κάμπου, την απαξίωση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, με τις αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές, σηκώνουν κουρνιαχτό ώστε να αποπροσανατολίζουν τους αγρότες από την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους για τιμές ασφάλειας στα προϊόντα τους, με φθηνό κόστος στα εφόδια, ώστε να αφήνει ένα λογικό κέρδος .
Μιλάνε για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, αυτοί που έκλεισαν 5 ζαχαρουργεία και πολλά συνεταιριστικά εργοστάσια.
Όμως, οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τα τους, να οργανωθούν μαζικά στον Αγροτικό Σύλλογο Αλμυρού- Σούρπης και να διεκδικήσουν οργανωμένα και δυναμικά τα δίκαια αιτήματα τους, προκειμένου να επιβιώσουν από την λαίλαπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και να προχωρήσουν στον δικό τους παραγωγικό συνεταιρισμό, που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να παράγουν στα χωράφια τους και τις στάνες τους και να ζουν στα χωριά του ς με αξιοπρέπεια.
Συνάδελφοι αγρότες,
Η απάντησή μας είναι η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο
του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, στις 9 Σεπτεμβρίου».