Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγριος καβγάς Λοβέρδου – Πολάκη – «Να πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για μένα!»






Αγριος καβγάς ξέσπασε στη Βουλή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ανάμεσα σε Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Πολάκη.

Αφορμή στάθηκε η ομιλία του Αδωνι Γεωργιάδη, τελευταίου εκ των ομιλητών, που επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντάς του ότι θα απολογηθεί στις Δικαιοσύνη για τις πράξεις του στον διαγωνισμό του ΚΕΛΠΝΟ για τη στελέχωση των ΜΕΘ.

«Εσείς κύριε Πολάκη, μην πολυμιλάτε. Ο εισαγγελέας θα ασχοληθεί μαζί σας για τις ελλείψεις στις Εντατικές, θα έρθει ο φάκελός σας στη Βουλή. Γιατί, κύριε Πολάκη, το ξέρετε έχετε διαπράξει κακούργημα. Θα λογοδοτήσετε. Περνάνε τώρα όλα όσα κάνετε, αλλά δεν θα περνάνε για πολύ», είπεο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Πολάκης ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού και κατηγόρησε τους προκατόχους του της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι μοίραζαν χρήματα από το ΚΕΛΠΝΟ, αναφέροντας και το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Τότε, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πήρε τον λόγο και είπε σε έντονο ύφος προς τον κ. Πολάκη: «Να πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για μένα! Δεν φτουράς εδώ! Είσαι ΕΚΟΦίτης». Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήταν άμεση. «Εμένα δεν θα μου κουνάς το χέρι. Το χεράκι σου να το κουνάς αλλού», είπε ο κ. Πολάκης και τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Λίγο μετά, ωστόσο, με παρέμβαση του προεδρεύοντα, το επεισόδιο έλαβε τέλος -όπως και η πρώτη ημέρα συζήτησης για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Πηγή: iefimerida.gr