Αυτό που όλοι φοβούνταν δεν άργησε να συμβεί και τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν από το χωριό της Παναγίτσας του Δήμου Φαρκαδόνας. Αναφερόμαστε στην εμφάνιση αγριογούρουνων, όχι όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι κι άλλα σπαρτά, αλλά εντός της κατοικημένης περιοχής του χωριού.

Οπως ανέφερε κάτοικος του χωριού, αντικρίζουν σε καθημερινή βάση αγριόχοιρους να περιφέρονται τις βραδινές ώρες εντός του οικισμού. Προκαλούν ζημιές, ρημάζοντας κήπους προς αναζήτηση τροφής, λεηλατούν κοτέτσια και μικρούς στάβλους, όπου φυλάσσονται ζώα.

Οι κάτοικοι πλέον δεν μένουν στις ζημιές, εκφράζουν την έντονη αγωνία τους μιας και τα ζώα κινούνται εντός του χωριού και ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού πολιτών και δη μικρών παιδιών αλλά και πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Τα αγριογούρουνα σε κάποιες των περιπτώσεων , όπως μας τόνισε ο κάτοικος της Παναγίτσας, είναι ιδιαίτερα επιθετικά στην προσπάθεια τους να διαφύγουν στο άκουσμα θορύβου. Σε αυτές τις περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το τι ακριβώς θα συμβεί αν στο πέρασμα διαφυγής συναντήσουν κάποιον χωριανό που θα περπατά αμέριμνα στο δρόμο ή κάποιο παιδί που θα βρίσκεται πεζό είτε με το ποδήλατό του.

Ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων και την άσκηση πιέσεων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά.

 

 

Πηγή: krinitrikalon.gr