Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 23:52
Τοπικά

Αγριες αποδοκιμασίες για Ξανθό – Κυβέρνηση στον Βόλο






“Θερμή” υποδοχή επιφύλαξαν σήμερα το μεσημέρι στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό κατά την άφιξή του στο Νοσοκομείο του Βόλου, πολλοί συνταξιούχοι και εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν στο Νοσοκομείο με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής για την Υγεία τον Υπουργό, ο οποίος λίγο αργότερα σε δηλώσεις του άφησε αιχμές για τη διαμαρτυρία αυτή.

Οπως σημείωσε με έμφαση ο κ. Ξανθός, “κατανοώ τον κόσμο που διαμαρτύρεται γιατί έχει προβλήματα, αλλά δεν δέχομαι συνθήματα του τύπου “κάτω τα ξερά σας από την Υγεία και τα Νοσοκομεία” Δεν δέχομαι την μηδενιστική κριτική γιατί δεν έχει καμία βάση”. Και πρόσθεσε πως η παρούσα κυβέρνηση εργάζεται για τη βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της Υγείας, που είχε παρά πολλά προβλήματα και στο μέτρο του δυνατού ήδη έχουν επιλυθεί πολλά από αυτά.

Τον Υπουργό Υγείας υποδέχθηκε στο Νοσοκομείο ο Διοικητής, Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα πολιτικά στελέχη της ηγεσίας του Υπουργείου είναι φίλοι του Νοσοκομείου. Οπως είπε, ήδη έχουν γίνει 142 νέες προσλήψεις και καλύφθηκαν κενά και πως ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ο Υπουργός Υγείας, που συνοδεύεται από τον αν. Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Βαρδαρό, εγκαινίασε το Κέντρο Βηματοδότη στην Καρδιολογική Κλινική του Αχιλλοπούλειου, παρουσία των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλου και Μάκη Μπαλλή, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέας Κολυνδρίνη, της Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του Διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ Θεσσαλίας, Νέστορα Αντωνίουτου Διοικητή του Νοσοκομείου Ματθαίου Δραμητινού, του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ντίτορα, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευ. Τσάμη, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής, καθώς και πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ξανθός επεσήμανε ότι από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της παρούσας κυβέρνησης δόθηκε βαρύτητα στο να κρατηθεί όρθιο το εθνικό σύστημα υγείας που ήταν υπό κατάρρευση και ακολούθως έγιναν παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στο μέτρο του δυνατού.

“Θεωρώ ότι είμαστε σε μια φάση που το δημόσιο σύστημα υγείας επουλώνει πληγές του και δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στις κοινωνίες, ότι ανεξάρτητα αν κάποιος είναι ασφαλισμένος ή όχι ή αν εργάζονται ή όχι μπορούν να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια κι αξιοπιστία την ώρα της ανάγκης και θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη επένδυση στην αξιοπρέπεια της κοινωνίας”, είπε χαρακτηριστικά ο Υπ. Υγείας.

“Υπάρχουν ακόμη προβλήματα αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειες”, τόνισε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε πως προγραμματίζεται 2.700 εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας μετά από την κρίση τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια να τοποθετηθούν ως νόμιμοι.

Για το Νοσοκομείο Βόλου, όπως είπε, θα δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση του προσωπικού στο Ογκολογικό και στο Οφθαλμολογικό Τμήμα, ενώ προγραμματίζονται προσλήψεις και για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης στα έργα που έχουν γίνει μέσω ΕΣΠΑ. Για το Νοσοκομείο του Βόλου είπε πως “είναι ένα αναβαθμισμένο δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “στο επόμενο διάστημα θα κοιτάξουμε να δημιουργήσουμε ένα αιμοδυναμικό εργαστήριο και στεφανιογράφο”.

Μετά την τελετή των εγκαινίων,  ο κ. Ξανθός έχει συνάντηση με τη Διοίκηση και εργαζομένους του Νοσοκομείου στο αμφιθέατρο του Αχιλλοπούλειου.

Ακολούθως θα επισκεφτεί τη δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Νέα Ιωνία καθώς και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στον Βόλο. Στις 6 το απόγευμα θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της ΤΟΜΥ Αγριάς ενώ μία ώρα αργότερα, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ