Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 19:19
ΒόλοςΤοπικά

Αγαπούλα την…κουκούλα! – Σωρεία ανώνυμων καταγγελιών κατά υποψηφίων στις εκλογές






Σωρηδόν καταγγελίες με…άρωμα εκλογών δέχεται τις τελευταίες ημέρες η Εισαγγελία Βόλου. Άγνωστοι, με πολιτικά κίνητρα, προβαίνουν σε ανώνυμες καταγγελίες κατά υποψηφίων δημάρχων ή δημοτικών συμβούλων με σκοπό να τους πλήξουν πολιτικά και ηθικά. Μόνο χθες εστάλησαν έξι!

Όπως παρατηρούν πηγές της εισαγγελίας κάθε φορά που ξεκινά η προεκλογική περίοδος ο αριθμός των ανώνυμων καταγγελιών κατά πολιτικών προσώπων τριπλασιάζεται ή και τετραπλασιάζεται, σε σχέση με μια κανονική περίοδο!

Πάντως επειδή στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι καταγγελίες αυτές είναι ανώνυμες, τίθενται από την εισαγγελική Αρχή στο αρχείο…

Αυτό άλλωστε ορίζει και το άρθρο 43 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, παράγραφος 4: «Μήνυση ή η αναφορά η οποία υποβάλλεται με οποιονδήποτε τρόπο ανωνύμως ή με ανύπαρκτο όνομα, τίθεται αμέσως στο αρχείο από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και εφαρμόζονται αναλόγως όσα ορίζονται στην παράγραφο 2. Όταν συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι που μνημονεύονται ειδικά στην παραγγελία του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, μπορεί να διαταχθεί και προκαταρκτική εξέταση».

Σύμφωνα με εισαγγελική πηγή, η καταγγελία πρέπει να είναι επώνυμη, ώστε να ληφθεί υπ’ όψη. Οι καταγγελίες αυτές τριπλασιάζονται προεκλογικά, ωστόσο και όταν τεθεί στο αρχείο, μπορεί ο Εισαγγελέας Εφετών να παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.