Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 17:06
Τοπικά

Αίσχος! Νέα βλάβη στο Χιονοδρομικό – Κινδύνεψαν δύο μικρά παιδιά εγκλωβισμένα σε λιφτ – Εξοργιστικές ελλείψεις






Νέο επεισόδιο σήμερα στο σήριαλ του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, που η ανικανότητα και η αδιαφορία των διοικούντων την εταιρία που το διαχειρίζεται, δηλαδή του Νομάρχη Λάρισας, Αγοραστού και των εδώ συνεργατών του-περιφερειακών συμβούλων, όχι απλώς το οδηγούν σε οργανωτική και λειτουργική ανυποληψία, αλλά πλέον φαίνεται ότι χτυπούν κόκκινο συναγερμό για τις συνθήκες ασφάλειας των εκατοντάδων επισκεπτών που το χρησιμοποιούν!

Ετσι σήμερα, Κυριακή, και ενώ χθες, παρά τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες το κέντρο παρέμενε κλειστό, για λόγους συντήρησης και ασφάλειας, όπως υποκριτικά διατείνονταν οι «υπεύθυνοι» λειτουργίας του,  νέα βλάβη υπέστη το μονοθέσιο lift με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να μείνουν μετέωροι, εγκλωβισμένοι στον αέρα.

Μάλιστα εξ αιτίας της βλάβης και της ακινησίας του μονού  lift, επί δίωρο ήταν κρεμασμένα στα ακινητοποιημένα καρεκλάκια δυο παιδάκια. Οι υπεύθυνοι δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να τα κατεβάσουν. ο χειριστής του μηχανήματος που πατάει το χιόνι, είχε φύγει από το χιονοδρομικό και βρέθηκε μετά από ώρες, ενώ δεν υπήρχε άνθρωπος να λειτουργήσει το συγκεκριμένο μηχάνημα που διαθέτει ύψος ώστε οδηγούμενο στο lift να απεγκλώβιζαν τα παιδάκια. Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι του ορειβατικού με επικεφαλής τον Νίκο Μαγγίτση που βοήθησαν.

Δεν υπήρχαν σκάλες, δεν διέθεταν σχοινιά, δεν υπήρχε σχέδιο απεγκλωβισμού ανθρώπων που κινδύνευαν.  Η βλάβη εντοπίστηκε στο συρματόσκοινο από τον κοχλία στην κορυφή του χιονοδρομικού κέντρου.