Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 12:47
Τοπικά

Ήρεμη νύχτα για το Βόλο, μετά τα Ρίχτερ – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι






Ηρεμία μετά την έντονη ανησυχία που προκάλεσαν στους κατοίκους του Βόλου, και ευρύτερα της Μαγνησίας, οι τέσσερις σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων οι δύο έγιναν ιδιαίτερα αισθητές, και που μας «ταρακούνησαν» το Βόλο, χθες το βράδυ,

Οι σεισμολόγοι τόσο του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, όσο και του Σεισμολογικού Ινστιτούτου της Θεσσαλονίκης, εμφανίζονταν καθησυχαστικοί κάνοντας λόγο γι συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, ενώ αποκλείουν σχεδόν τη πιθανότητα διέργερσης ρήγματος στην περιοχή εξ αιτίας του μεγάλου σεισμού στην Ιταλία.

Οι τέσσερις δονήσεις σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο ωρών και το επίκεντρό τους ήταν σχεδόν το ίδιο, από 10 έως 12 χιλιόμετρα νότια του Βόλου, στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού Κόλπου (κοντά στο Μαλάκι), και με τον ίδιο εστιακό βάθος των 5 χιλιομέτρων.

Ο πρώτος σεισμός έγινε στις 20:23 και ήταν μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Ο δεύτερος έγινε λίγα λεπτά αργότερα, στις 20:51 και είχε ένταση 2,4 ρίχτερ, ενώ ο τρίτος, στις 21:47, με μέγεθος 3,5 ρίχτερ. Ο τελευταίος σεισμός σημειώθηκε στις 22: 15 και είχε ένταση 2,2 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί στις 10:14, σημειώθηκε και νέα ασθενής σιεισμική δόνηση 2.1 R, με επίκεντρο σε απόσταση 16 χλμ Νότια του Βόλου