Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 16:48
Τοπικά

«Έφυγε» ο Γιάννης Μολοχίδης, δημοτικός σύμβουλος Βόλου






Την τελευταία του πνοή άφησε χθες σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη στους δικούς του ανθρώπους ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μολοχίδης, σε ηλικία 60 χρόνων.  Ο Γιάννης Μολοχίδης «έφυγε» χτυπημένος από τον καρκίνο. Τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου, δίνοντας την άνιση μάχη να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Μέχρι πριν από λίγο διάστημα παρά την προσωπική του δοκιμασία, από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, έδινε τη μάχη για τα ζητήματα της πόλης και ιδιαίτερα της Νέας Ιωνίας στην οποία γεννήθηκε ,μεγάλωσε και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά διατηρώντας μέχρι πριν από λίγο καιρό το τεχνικό του γραφείο ως μηχανικός.

Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ήθος, ανιδιοτέλεια και μαχητικότητα. Εκλέγονταν ανελλιπώς δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Ιωνία ενώ επίσης είχε σημαντική προσφορά στην Ένωση Ποντίων Μαγνησίας της οποίας ήταν μέλος από νεαρή ηλικία. Ασυμβίβαστος, μέχρι τέλους υπηρέτησε την Αριστερά μέσα από το ΚΚΕ αρχικά και αργότερα από τον Ενιαίο Συνασπισμό με τον οποίο κατέβηκε και ως υποψήφιος βουλευτής του κόμματος για να βοηθήσει.  Το άγγελμα του θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του, συναδέλφους αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Ν. Ιωνία.

Δήλωση Αχιλλέα Μπέου για το θάνατο του Γιάννη Μολοχίδη

Με λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του δημοτικού συμβούλου Βόλου, Γιάννη Μολοχίδη και θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου προς την οικογένεια και τους φίλους του. Στον λίγο χρόνο που τον γνώρισα μπόρεσα να διακρίνω ένα έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο, που μαχόταν για τις ιδέες του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου

“Σήμερα έφυγε ο σύντροφος Γιάννης Μολοχίδης.
Η ζωή του, όλη η ιστορία της μεταπολιτευτικής περιόδου, γεμάτη αγώνες για δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Η παρουσία του στην αυτοδιοίκηση τεράστια, άφησε πλούσια παρακαταθήκη για τη Νέα Ιωνία και το Βόλο.
Η συμμετοχή του στην αριστερά και την πορεία της καθοριστική.
Η νέα γενιά τιμά τον σύντροφο και θα συνεχίσει τον αγώνα του.
Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του.
Καλό σου ταξίδι σύντροφε”

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλλή

“Είναι βαρύς ο πόνος από την απώλεια του Γιάννη Μολοχίδη. Ενός συντρόφου στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, ενός συναδέλφου στις διεκδικήσεις και τις μάχες για μία Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοιχτή και δημοκρατική, μα πάνω απ´ ολα είναι θλιβερό το καθήκον να αποχαιρετάς έναν φίλο.
Ο Γιάννης Μολοχίδης ήταν παράδειγμα για το ήθος του, για την πολιτική του δράση, για την κοινωνική του ευαισθησία, για τη δημοκρατική του στάση και συνέπεια στις αρχές που πάντα καθόριζαν την πορεία του. Ενα παράδειγμα οικογενειάρχη, ένα παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη.
Θα μας λείπει η παρουσία του, η σθεναρότητα της υπεράσπισης των απόψεών του, η συντροφική του αλληλεγγύη, η φιλική του συμβουλή.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη, έχοντας δίπλα μας την εικόνα του, σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικους αγώνες που έχουμε να δώσουμε ακόμη.
Η σκέψη όλων μας είναι στην οικογένειά του. Πρέπει να είναι περήφανοι για τον Γιάννη που χάσαμε”.

O γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει:

“Σήμερα 27/10/2017 το βράδυ έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Μολοχίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας.
Αγωνιστής της ζωής ,αυτοδημιούργητος,πάλεψε με τη κοινωνία για τα ιδανικά της δημοκρατίας της αριστεράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Δημοτικός σύμβουλος Βόλου και στο παρελθόν αυτοδιοικητικός με μεγάλη συνεισφορά στη Νέα Ιωνία που αγαπάμε και το Βόλο.
Η οικογένεια του δίπλα του έως τη τελευταία στιγμή.
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 30/10 ώρα 12 απο τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία.
Καλό ταξίδι σύντροφε”.