Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:57
Αθλητικά

Έφοδος στον ΣΚΑΪ για να συλλάβουν τον Θωμαΐδη (video, photos)






Επιχείρηση σύλληψης του Κυριάκου Θωμαΐδης στήθηκε στον ΣΚΑΪ, με την αντεισαγγελέα να ψάχνει τον δημοσιογράφο στο κτίριο του σταθμού ύστερα από μήνυση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη στον ΣΚΑΪ τρεις αστυνομικοί και ένας με πολιτικά από το τμήμα του Πειραιά, δίχως να έχουν ένταλμα σύλληψης, ζήτησαν από τον δημοσιογράφο να τους ακολουθήσει και να μην βγει στον «αέρα» η εκπομπή η οποία αφορούσε καυτούς διαλόγους με παράγοντες και δημοσιογράφους.

Ο Θωμαΐδης ενημερώθηκε πως σε βάρος του έχει κατατεθεί μήνυση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όμως αρνήθηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς καθώς το ένταλμα σύλληψης δεν υπήρχε. Η εκπομπή, που ήταν μαγνητοσκοπημένη, βγήκε τελικά κανονικά στον «αέρα» στις 00:15, ωστόσο υπήρχε και συνέχεια.

Τη στιγμή που η εκπομπή έφτανε στο τέλος της και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα η αντεισαγγελέας βάρδιας από την Ελευσίνα έφτασε στα γραφεία του ΣΚΑΪ μαζί με την συνοδεία αστυνομικών.

Η αντιεισαγγελέας για περίπου μισή ώρα έψαξε όλους τους ορόφους του καναλιού προκειμένου να προχωρήσει στη σύλληψη του Κυριάκου Θωμαΐδης, ωστόσο ο δημοσιογράφος δεν ήταν εκεί και λίγο μετά τις 02:35 αποχώρησε.

Μάλιστα ο ΣΚΑΪ εξέδωσε και ανακοίνωση για το περιστατικό: «Πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες συνέβησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ξημερώματα Τρίτης 14 Ιουνίου 2016. Κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα του μονομελούς) από τον δημοσιογράφο Κυριακό Θωμαϊδη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του η “ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ” κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία Πειραιά και εισήλθαν στο κτίριο των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΙ προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δημοσιογράφο.

Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΚΑΪ, Ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του Μαρινάκη, προσβάλλουν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες γιατί στα σοβαρά κακουργήματα δεν βλέπουν αντίστοιχη ετοιμότητα της αστυνομίας!»

 

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της εφόδου