Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 04:39
Αθλητικά

Έφεξε στον Ολυμπιακό, πρόκληση για ΠΑΟΚ – Ολη η κλήρωση του Europa League






Με την σταχτοπούτα της διοργάνωσης, Οσμάνλισπορ, κληρώθηκε ο Ολυμπιακός καθώς η τουρκική ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με εξαίρεση μία παρουσία της στο Κύπελλο Ιντερτότο. Ο σύλλογος από την άγκυρα αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης καθώς ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο ενώ στους ομίλους άφησε πίσω της ομάδες όπως η Βιγιαρεάλ, η Στεάουα Βουκουρεστίου και η Κυπελλούχος Ελβετίας Ζυρίχη.

Tελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν ομάδα από την γείτονα χώρα ήταν τη σεζόν 2003/04 όταν βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο με τη Γαλατασαράι. Τότε, ηττήθηκαν με 1-0 στην Κωνσταντινούπολη ενώ κέρδισαν με το επιβλητικό 3-0 στο «Γ. Καμάρας της Ριζούπολης.

Μία παλιά γνώριμη θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ καθώς μετά το ζευγάρωμα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2013/14, θα συναντηθεί με την Σάλκε. Οι Γερμανοί τότε είχαν πανηγυρίσει την πρόκριση στους ομίλους μετά την νίκη στο άδειο γήπεδο της Τούμπας με 3-2 στον επαναληπτικό του 1-1 στο Γκελζενκίρχεν.

Οι Γερμανοί βρέθηκαν απ’ ευθείας στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ ως 5οι από την Μπουντεσλίγκα και σημείωσαν πέντε νίκες και μία ήττα στην τελευταία αγωνιστική σε όμιλο με την Νις, την Κράσνονταρ και την Σάλτσμπουργκ. Σημειώνεται ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε σύλλογο από την Γερμανία και πέρσι όταν απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ μέτρησε μία νίκη και μία ισοπαλία.

Ο ΑΠΟΕΛ που τερμάτισε πρώτος στον όμιλο που συμμετείχε και ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του την Ατλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Η Γκενκ του Νίκου Καρέλη θα τεθεί αντιμέτωπη με την Άστρα Τζούρτζου από τη Ρουμανία. Φαινομενικά βατή ήταν η κλήρωση για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που θα αγωνιστεί με την Σεντ Ετιέν, με τον Πολ Πογκμπά να αντιμετωπίζει τον αδερφό του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα διασταυρώματα των δύο ιταλικών ομάδων και πιο συγκεκριμένα της Ρόμα με την Βιγιαρεάλ και της Φιορεντίνα (που προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλο του ΠΑΟΚ) με την Γκλάντμπαχ.

Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ οι επαναληπτικοί στις 23 του ίδου μήνα. Η κλήρωση για τους «16» θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαϊου στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης.

 

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «32» του Γιουρόπα Λιγκ:

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) – Άγιαξ (Ολλανδία)

Άντερλεχτ (Βέλγιο) – Ζενίτ (Ρωσία)

Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία) – Γκενκ (Βέλγιο)

Μαν. Γιουνάιτεντ (Αγγλία) – Σεντ Ετιέν (Γαλλία)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία) – Ρόμα (Ιταλία)

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Κοπεγχάγη (Δανία)

Θέλτα Βίγκο (Ισπανία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Ολυμπιακός (Ελλάδα) – Οσμανλίσπορ (Τουρκία)

Γάνδη (Βέλγιο) – Τότεναμ (Αγγλία)

Ροστόφ (Ρωσία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Κράσνονταρ (Ρωσία) – Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Γκλάντμπαχ (Γερμανία) – Φιορεντίνα (Ιταλία)

Άλκμααρ (Ολλανδία) – Λιόν (Γαλλία)

Χάποελ Μπερ-Σεβά (Ισραήλ) – Μπεσίκτας (Τουρκία)

ΠΑΟΚ (Ελλάδα) – Σάλκε (Γερμανία)