Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:38
Τοπικά

Άγριο επεισόδιο στις Φυλακές μεταξύ αλλοδαπών για επικράτηση των «φυλών»!






Συνέχεια και σήμερα, με λιγότερη πάντως ένταση, είχαν τα επεισόδια στις Φυλακές Βόλου μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων. Χθες το απόγευμα σημειώθηκε άγρια συμπλοκή  μεταξύ δεκάδων κρατουμένων στις Φυλακές Βόλου είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε εξ αυτών και να καταλήξουν στο Νοσοκομείο.
Το επεισόδιο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα όταν Αλγερινοί και Πακιστανοί συνεπλάκησαν στο προαύλιο των φυλακών, λίγα λεπτά πριν επιστρέψουν στα κελιά τους.
Συνολικά 48 κρατούμενοι ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν περιορίστηκαν στη συμπλοκή με τα χέρια, αλλά χρησιμοποίησαν μέχρι και κομμάτια από σπασμένα τζάμια.  Οι λόγοι της συμπλοκής δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αιτία ήταν ποιοι θα υπερισχύσουν στη φυλακή.  Στον καυγά επενέβησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για να τους χωρίσουν, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς.
Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν πέντε κρατούμενοι και συγκεκριμένα ένας Πακιστανός, δύο Αλγερινοί και 2 Παλαιστίνιοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Νέο επεισόδιο

Νέος γύρος επεισοδίων μεταξύ Αλγερινών και Πακιστανών κρατούμενων για τον «έλεγχο» των φυλακών Βόλου σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί όταν σε συνέχεια των χθεσινών επεισοδίων Πακιστανοί επιτέθηκαν κατά Αλγερινών κρατουμένων.  Άμεση ήταν η κινητοποίηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων που επενέβησαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.