ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος, ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να απομακρυνθούν όσοι μετακλητοί προκάλεσαν αντιδράσεις

Αποστάσεις από την υπεράσπιση των αλλεπάλληλων διορισμών στους οποίους έχει προβεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κρατά ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κύριος Χρυσόγονος ζήτησε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή, αναγνωρίζοντας λάθη, ενώ μιλώντας στο Βήμα fm, ζήτησε όχι μόνο να φύγουν όσοι προκάλεσαν αλλά να μειωθεί και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούνται αυτή τη στιγμή υπουργοί και βουλευτές.

«Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να καλλιεργηθεί σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης η εντύπωση ότι όλοι είμαστε ίδιοι και αυτό θα είναι καταστροφικό» τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Όσον αφορά τον αριθμό των μετακλητών υποστήριξε ότι και ο ένας υπάλληλος ανά βουλευτή θα ήταν αρκετός χαρακτηρίζοντας υπερβολή τους δύο μετακλητούς υπαλλήλους ανά βουλευτή που ισχύει σήμερα.

«Όπως θα ήταν ευκταίο να υπάρξει, με το νέο εκλογικό νόμο, και μείωση του αριθμού των βουλευτών. Είναι υπερβολική πολυτέλεια για την Ελλάδα με 11 εκατομμύρια πληθυσμό να έχει 300 βουλευτές, τη στιγμή που η Ολλανδία με 15 εκατομμύρια πληθυσμό έχει 150» κατέληξε στη συνέντευξή του ο κ. Χρυσόγονος.

Πηγή: protothema.gr