Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024 11:34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό παραίτηση ο Σγουρίδης μετά τη δήλωση πως ο πρωθυπουργός «παραπλάνησε τους αγρότες»


Ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού και ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αποφασίσει με την επιστροφή από τις Βρυξέλλες.

Ο κ.Σγουρίδη σε συνέντευξη του ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «παραπλάνησε τους αγρότες, όπως έκαναν και οι Σαμαράς – Παπανδρέου», σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζουν».
Οπως ήταν αναμενόμενο οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στην κυβέρνηση και παρά τη διορθωτική δήλωση του υφυπουργού, τελικά ο κ. Σγουρίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, για λόγους ευθιξίας.

Επικοινωνία Τσίπρα- Καμμένου
Οι πρωινές δηλώσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη ενόχλησαν σφόδρα το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, για το θέμα υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αναλαμβάνει να χειριστεί το θέμα.

Αμέσως μετά, ο κ. Σγουρίδης προέβη σε διορθωτική ανακοίνωση. Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως αυτή η κίνηση δεν κρίθηκε αρκετή και έτσι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Η δήλωση Σγουρίδη
Ο ίδιος ο υφυπουργός πάντως προσπάθησε να… μαζέψει το θέμα καθώς βγήκε σε κανάλια για να μιλήσει, ενώ έκανε και γραπτή δήλωση για το ζήτημα των δηλώσεων του τονίζοντας ότι δεν τα εννοούσε.

Αναλυτικά:

«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης. Η ουσία – την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας» τονίζει ο κ. Σγουρίδης.

«Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν» συνεχίζει και προσθέτει «Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Οι επίμαχες φράσεις για τον Τσίπρα
Ο κ. Σγουρίδης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του «Maximum 93,6» και αναφερόμενος στο θέμα των αγροτών είπε »Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».

Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;»

Και απάντησε ο υφυπουργός «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν…».

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος.

«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. ‘Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρίδης.

Για να ακούστε την συνέντευξη του κ.Σγουρίδη πατήστε ΕΔΩ

* Μετά το 12ο λεπτό το επίμαχο σημείο των δηλώσεων

Πηγή: iefimerida.gr