Ελλάδα

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ο Αμπαούντ δεν πέρασε ποτέ από την Ελλάδα
<


Διαψεύδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ πέρασε από την Ελλάδα, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωσή του.

«Με λύπη ενημερωθήκαμε από ανοικτές πηγές, ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας κ. Μπερνάρ Καζνέβ, στο πλαίσιο ανακοίνωσης Τύπου, ανέφερε ότι υπηρεσία πληροφοριών “εκτός Ευρώπης”, τους ενημέρωσε πως ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Βέλγο-Μαροκινός υπήκοος και κάτοικος Βελγίου στο Μπλενμπέκ Σαν Ζαν, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, διήλθε από την Ελλάδα» γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, και συνεχίζει: « Η πληροφορία αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς».

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση οι ελληνικές αρχές παρακαλούν τη Γαλλία να προβούν δημοσίως και άμεσα σε σχετικές διευκρινήσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας ενημερώθηκαν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι ότι υπηρεσία πληροφοριών εκτός Ευρώπης τους ειδοποίησε ότι ο Αμπαούντ ήταν στην Ελλάδα. «Η συνεργασία στον αντιτρομοκρατικό αγώνα είναι ζωτικής σημασίας… Γι’ αυτό το λόγο ζήτησα την έκτακτη σύγκληση του ευρωπαϊκού συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, αύριο στις Βρυξέλλες, ώστε όλα τα θέματα να θιγούν σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο» ανέφερε ο Καζνέβ.

Παρότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δεν αποκάλυψε ποια χώρα ενημέρωσε τις αρχές για την παρουσία του «αρχιτέκτονα» των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ελλάδα, εικάζεται ότι Καζνέβ αναφέρεται σε έκθεση του υπουργείου Εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη. Στην εν λόγω έκθεση υποστηρίζεται ότι ότι ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ  διέμενε στο παρελθόν στην Ελλάδα, απ’ όπου και κατεύθυνε τις επιχειρήσεις των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με την έκθεση, την οποία αποκάλυψαν το CNN και το Fox News ο Αμπααούντ καθοδηγούσε επιχειρήσεις από ένα σπίτι ασφαλείας στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ άλλα μέλη των ομάδων λειτουργούσαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com