MobileΠαραπολιτικάΠαρασκήνια

Υποκριτές και λαϊκιστές χωρίς όριο!

Μας έχουν ζαλίσει τα cartoons του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα αυτά που παίζουν το ρόλο του δημοτικού συμβούλου Βόλου, συνεπικουρούμενα από κάτι περίεργους του διαδικτύου (από επαναστάτες – γαμπρούς μέχρι ασφαλιστές) για τις δήθεν σπατάλες της Δημοτικής Αρχής του Αχιλλέα Μπέου σε ό,τι αφορά τις γιορταστικές εκδηλώσεις, με τις πολλαπλάσιες ευεργετικές επιπτώσεις στο σύνολο της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Την ίδια ώρα, και ενώ λιποθυμούν από θαυμασμό, για τις επιδόσεις του ομογάλακτου και ομόσταυλου με αυτούς Δημάρχου Λάρισας, Καλογιάννη, κάνουν γαργάρα τις βάσει στοιχείων αποκαλύψεις της επικεφαλής της εκεί αντιπολίτευσης, Ρένας Καραλαριώτου, σύμφωνα με τις οποίες οι Λαρισαίοι πληρώνουν 1 εκατ. ευρώ για φωτάκια και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και ότι στα 2 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός για Πάρκο και πόλη!!! ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!

Πραγματικά, αν και τους γνωρίζουμε καλά, κάθε φορά η υποκρισία και ο λαϊκισμός τους μας εκπλήσσουν για το πόσο μακριά μπορούν να φθάσουν! Χωρίς ίχνος ντροπής…

«Πάρκο των …ευρώ και όχι των Ευχών»

-Οι Λαρισαίοι πληρώνουν 1 εκατ. ευρώ για φωτάκια και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

-Στα 2 εκατ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός για Πάρκο και πόλη

Τετρακόσιες τριάντα χιλιάδες (430.000) ευρώ ξοδεύτηκαν για τις εορταστικές εκδηλώσεις και την επιμέλεια αυτών στο φετινό Πάρκο των Ευχών και άλλες περίπου πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ ξοδεύτηκαν για γιορτινό διάκοσμο –για φωτάκια, δηλαδή- τόσο στο Πάρκο των Ευχών, όσο και στην πόλη, επισημαίνει η υποψήφια δήμαρχος, Ρένα Καραλαριώτου. «Και αυτά τα ποσά αποτελούν μόνον μέρος του συνολικού προϋπολογισμού του Δήμου για το Πάρκο των Ευχών, ο οποίος άγγιξε το ποσό των 2 εκατ. ευρώ!», υπογραμμίζει.

Με αφορμή τις αιτιάσεις του κ.Καλογιάννη, στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» του θεσσαλικού τηλεοπτικού σταθμού TRT (24.01.2019), για «συνειδητή διαστρέβλωση» εκ μέρους της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», αναφορικά με τα ποσά που ξοδεύτηκαν για το Πάρκο των Ευχών, η υποψήφια δήμαρχος, Ρένα Καραλαριώτου αναφέρει τα εξής:

«Στην εν λόγω εκπομπή (24.01.2019), ο κ.Καλογιάννης υποστήριξε ότι “η πόλη για το Πάρκο των Ευχών δαπάνησε περίπου 350 με 400 χιλιάδες, κάπου εκεί είμαστε” και ότι “οι εκδηλώσεις και οι δαπάνες που αφορούν καθαρά το Πάρκο των Ευχών δεν φτάνουν ούτε τις 500.000”. Παράλληλα, μας κατηγόρησε ότι είναι ψευδή τα στοιχεία που παρουσιάζουμε, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο ίδιος τις σχετικές αποφάσεις στη δημοσιότητα.

Ας μην κουράζεται. Θα το κάνουμε εμείς, με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Η πραγματικότητα των αριθμών είναι αμείλικτη. Οι Λαρισαίες και Λαρισαίοι πληρώνουν μισό εκατομμύριο ευρώ για φωτάκια και άλλο σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ για εκδηλώσεις.

Μπορούμε κάλλιστα να μιλάμε για «Πάρκο των …εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ», αντί για «Πάρκο των Ευχών».

Να το διευκρινίσουμε για να είμαστε απόλυτα κατανοητοί – αυτά τα ποσά είναι μόνον για εκδηλώσεις και για φωτάκια.

Το σύνολο του προϋπολογισμού για Πάρκο των Ευχών και διάκοσμο-εκδηλώσεις στην πόλη, στη διάρκεια των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, υπενθυμίζουμε, είναι της τάξης των 2 εκατ. ευρώ –και με ορισμένες εκπτώσεις που έγιναν, το τελικό ποσό …«έπεσε» στα περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Και αυτά τα στοιχεία είναι στη διάθεση των πολιτών.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Το ποιος λέει ψέματα αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που καταθέτουμε. Αυτό ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για συμπεριφορές που δεν έχουν σχέση με δημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Εμείς μιλάμε με στοιχεία και αποδείξεις. Με την πραγματικότητα των αριθμών και την αλήθεια να υποστηρίζουν τις δηλώσεις μας. Και έτσι θα διοικήσουμε τον Δήμο Λαρισαίων».

———

Σημείωση προς συντάκτες: Σας επισυνάπτονται οι σχετικές αποφάσεις (6) με τα ποσά για Πάρκο Ευχών και γιορτινό διάκοσμο-εκδηλώσεις στην πόλη

Εάν προστεθούν τα ποσά για εκδηλώσεις (συνολικά, σε Πάρκο και πόλη, περίπου 500.000) και τα ποσά για διάκοσμο (συνολικά, σε Πάρκο και πόλη, περίπου 500.000) το άθροισμα είναι το ποσό του 1 εκατ. ευρώ για φωτάκια και εκδηλώσεις.