ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΜΕ έφθασε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου -Μετά το ντου στο υπ. Εργασίας

Αιφνιδιαστικά, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, 60 με 70 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ, έφθασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πιάνοντας στον ύπνο την κυβέρνηση και την αστυνομία, η ομάδα των μελών του ΠΑΜΕ εμφανίστηκε ξαφνικά στην αρχή της Ηρώδου Αττικού και άρχισε να κατεβαίνει. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους εμπόδισαν και έτσι τα μέλη του ΠΑΜΕ έφθασαν εύκολα έξω από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ενδεχομένως η αστυνομία να έχει λάβει εντολές για διακριτική επιτήρηση προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια και εντάσεις όπως συνέβη χθες στο υπουργείο Εργασίας. Ενδεχομένως να υπήρξε και αυτή η ανοχή από την πλευρά της αστυνομίας επειδή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σήμερα ταξιδεύει για Ρώμη προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των χωρών του Νότου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ μόλις έφθασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου άπλωσαν το πανό τους και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του πολυνομοσχεδίου (για τις απεργίες και του πλειστηριασμούς).

Η ενέργειά τους αυτή έρχεται ως συνέχεια της δυναμικής χθεσινής κινητοποίησής τους στο υπουργείο Εργασίας.

Μέλος του ΠΑΜΕ μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε: «Θα μείνουμε όσο χρειαστεί για να στείλουμε το μήνημα ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο το οποίο βάζει στο γύψο την απεργία, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς και φέρνει μια σειρά από χαράτσια. Αντί η κυβέρνηση να πάει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, υλοποιεί όσα δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να κάνουν, είναι πραγματικά αδίστακτοι».

Τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου στις 10:00, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και στη συνέχεια η συγκέντρωση διαλύθηκε, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ή κάποια ένταση.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Αυτή τη στιγμή εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν δυναμική παρέμβαση στo Mέγαρο Μαξίμου καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το άθλιο πολυνομοσχέδιο που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί με σθένος ότι εκκρεμότητες είχαν αφήσει. Προχωράει κατά γράμμα όλες τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν και ψηφίζουν μέτρα απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας παράλληλα την καρδιά των εργατικών-λαϊκών αγώνων, το δικαίωμα στην απεργία.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή, μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την ΑΠΕΡΓΙΑ των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή 12 Γενάρη (12μμ Ομόνοια), ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τη Δευτέρα 15 Γενάρη μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια».

Πηγή:  iefimerida.gr