Τοπικά

Το ΕΚΒ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 8 Μαΐου – Ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς

Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλει το Εργατικό Κέντρο Βόλου σε ανακοίνωσή του, που αναφέρει τα εξής:

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Βόλου, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας, ότι η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι απλή αργία, όπως επιδιώκει να την μετατρέψει η Κυβέρνηση, αλλά κορυφαία συμβολική έκφραση αγωνιστικής μας αντίστασης στον σύγχρονο Εργασιακό και Ασφαλιστικό Μεσαίωνα, συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ, για την Κυριακή 8 Μάιου, ημέρα που έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων!
Εντάσσουμε, δηλαδή, στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη Κυριακή (8 Μαϊου), μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφ’ ενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφ’ ετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του Κλάδου.
Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία που έχει αποφασισθεί ως αντίδραση στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο-τερατούργημα.

Στήριξη του αγώνα των Εμποροϋπαλλήλων

Επίσης, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου στηρίζει την αυριανή (24 Απριλίου 2016) απεργιακή κινητοποίηση του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος έξω από το χώρο της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ-(ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ) στις 11 το πρωί, προκειμένου να εκφραστεί και η συμπαράστασή μας στους απολυμένους συναδέλφους της Εταιρίας.