Τοπικά

Τιμητική εκδήλωση για τα 74 χρόνια απελευθέρωσης του Βόλου από τους ναζί

Σημαντική για την πόλη χαρακτήρισε την σημερινή 74η επέτειο απελευθέρωσής της πόλης του Βόλου  ο αντιδήμαρχος, Θάνος Θόδωρου, και επισήμανε ότι αποτελεί ορόσημο, καθώς σαν σήμερα η πόλη μας απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς. Η απόδοση τιμής είναι το ελάχιστο βήμα ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης, στον αγώνα για την ελευθερία, υπογράμμισε.

Ο κ. θεοδώρου παρέστη όπως και άλλοι φορείς στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Βόλου για να τιμήσει τη σημερινή επέτειο στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.  Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε κατάθεση στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και στρατιωτικό άγημα.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «σήμερα τιμούμαι την ελευθερία, τη δημοκρατία και τους αγώνες των προγόνων μας, ενώ δίνουμε σημασία και επικεντρώνουμε στα ιστορικά γεγονότα.

Η υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και με πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας προσβλέπουμε στο να πάει η πατρίδα μας, όσο το δυνατόν πιο ψηλά, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καλτσογιάννης, τόνισε ότι 74 χρόνια συμπληρώνονται από την απελευθέρωση του Βόλου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και είναι σημαντική μέρα για την πόλη, με απόδοση τιμής στους προγόνους μας που έδωσαν αγώνες για να χαρίσουν σε εμάς την ελευθερία και τη δημοκρατία, αγαθά που έχουμε τόσο ανάγκη σήμερα. Όπως ανέφερε οφείλουμε να αποδίδουμε τιμή και μνήμη για τις επόμενες γενιές.

Ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Βόλου και διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος τόνισε ότι είναι μια μεγάλη μέρα για την πόλη μας σήμερα, ενώ οι καρδιές και οι σκέψεις μας είναι στους ήρωες και στους απογόνους τους, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του Βόλου από τα ναζιστικά στρατεύματα.

«Οι κάτοικοι του Βόλου, επί 3,5 χρόνια δέχτηκαν τρομερές θηριωδίες  με αποκορύφωνα τα βασανιστήρια της Κίτρινης Αποθήκης. Ευχόμαστε, και γι’ αυτό είμαστε εδώ, την ασφάλεια της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών», τόνισε.

Ο κ. Παπαδόπουλος εγγυήθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και οι σχηματισμοί του Βόλου πανέτοιμοι να εκτελέσουν την αποστολή τους όταν και όποτε χρειαστεί.