Ελλάδα

Τζιτζικώστας: «Αρκετά πιθανό να κριθεί η εκλογή προέδρου στη ΝΔ από τον πρώτο γύρο» Πηγή: Τζιτζικώστας: «Αρκετά πιθανό να κριθεί η εκλογή προέδρου στη ΝΔ από τον πρώτο γύρο»

Αρκετά πιθανό θεωρεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας το ενδεχόμενο να κριθεί η εκλογή αρχηγού στη ΝΔ από τον πρώτο γύρο.

«Ναι είναι αρκετά πιθανό. Δεν μπορώ να ξέρω εάν θα φθάσουμε στο 50+1 γιατί είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι όμως δεν αποκλείεται. Τις τελευταίες μέρες, εβδομάδες ίσως, διαμορφώνεται ένα κλίμα σε όλη την Ελλάδα, ένα κλίμα αλλαγής» τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της παράταξης, μετά από 75 εξαντλητικές για όλους μας μέρες έχουν αντιληφθεί ότι εάν η ΝΔ σήμερα δεν γυρίσει σελίδα, δεν εμπιστευτεί ένα νέο πρόσωπο και μια νέα νοοτροπία, δεν θα μπορέσει να ρίξει αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση.

«Πολύ πιθανό» χαρακτήρισε και το ενδεχόμενο να τοποθετήσει αντιπρόεδρο από τους συνυποψηφίους του λέγοντας ότι θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής για το οποίο εκτίμησε ότι «θα έχει πολλές ανατροπές».

«Η πρώτη ανατροπή θα είναι στη συμμετοχή. Στις εκλογές θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Και θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή για δυο λόγους, ο πρώτος διότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο στη χώρα να προκύψει μια ισχυρή αντιπολίτευση και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί βλέπει αυτή την καταστροφική πορεία που μας οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ένα δεύτερο είναι ότι πρέπει να κλείσει αυτή η πληγή οριστικά που άνοιξε στις 22 Νοεμβρίου, που ταπείνωσε τους νεοδημοκράτες, μας πλήγωσε όλους και που μας εξόργισε. Και που δώσαμε το άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ να μας ειρωνεύεται. Αυτή η πληγή θα κλείσει μόνο, όχι μόνο αν γίνει αν γίνει η διαδικασία, αλλά εάν υπάρξει μαζική συμμετοχή των νεοδημοκρατών ως ένα μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αντιπάλους μας», ανέφερε.