ΠολιτισμόςΤοπικά

Ταινίες και κινηματογραφικά εργαστήρια για τους μαθητές από το CineDoc Βόλου

Το CineDoc Βόλου, σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, διά των Τμημάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Δήμου Βόλου, διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα (Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, 10.00- 14.00, Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον») με ταινίες για μικρούς και μεγάλους, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία.
Συγκεκριμένα, θα προβληθεί η ταινία «Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» (διάρκεια 129’ και κατάλληλο για ηλικίες 12+) και το «Ερωτευμένος με το Σινεμά» (διάρκεια 10’, κατάλληλο για ηλικίες 8+). Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και μαθητές, «Πώς να φτιάξετε μια κινηματογραφική λέσχη στο σχολείο σας», με τον κ. Δημήτριο Γουλή, διδάσκοντα (μέλος ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
Ελεύθερη είσοδος, πρόσβαση για ΑμεΑ.

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ «CineDoc» φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Αφιέρωμα Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και διά βίου μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν: Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Διά Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).
Πληροφορίες: https://www.cinedoc.gr/.

Νέες προβολές ντοκιμαντέρ τον Δεκέμβριο 

Τον Δεκέμβριο το CineDoc Βόλου επιστρέφει με δυο σπουδαίες ταινίες, το συγκλονιστικό και επιτακτικό για όλους «Ένας καλύτερος άνδρας» των Attiya Khan και Lawrence Jackman και το «Ζωή σαν κινούμενο σχέδιο» του Roger Ross Williams.
• Ένας καλύτερος άνδρας/A better man| Attiya Khan, Lawrence Jackman, 79’, Καναδάς 2017.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας. Επίσημο trailer: https://vimeo.com/294753158. Προβολή: Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τις κ.κ. Φ. Κουλούμπαρδου, ψυχολόγο, και Β. Μακρυγιάννη, κοινωνική λειτουργό, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου.
• Ζωή σαν κινούμενο σχέδιο/Life animated, Roger Ross Williams, 92’, Η.Π.Α 2016.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας. Επίσημο trailer: https://vimeo.com/294753212. Προβολή: Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η κ. Σ. Χάλαρη, πρόεδρος ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τις κ.κ. Π. Τσιγιάννη, κοινωνική λειτουργό και συντονίστρια του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου, και Ζ. Διακομή, επιμορφώτρια κεραμικής του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου. Είσοδος ελεύθερη.
Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν με ελληνικούς υποτίτλους.
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ, φοιτητικό και ΑμεΑ 4 ευρώ.