Τοπικά

Ενημερωτική εξόρμηση των συνταξιούχων στο Βόλο

Πλατιά ενημερωτική εξόρμηση μέσα στην πόλη του Βόλου θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη το πρωί οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, για το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Σημείο συνάντησης και έναρξης της εξόρμησης θα είναι το Ηρώο στην παραλία, στις 10 το πρωί.

Με αφορμή την αυριανή εξόρμηση, όπως επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων, «με τις δράσεις συνταξιούχων – εργαζόμενων μπροστά στο Μαξίμου, και τη μεγάλη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας που με πορεία κατέληξε και αυτή έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο που οργάνωσε το Π.Α.ΜΕ δηλώσαμε ότι επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την από 170 σελίδες προσπάθεια της κυβέρνησης αποδόμησης και εξαφάνισης του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που με αγώνες και θυσίες έχτισαν εργατική τάξη και εργαζόμενοι.
Οι αγώνες αυτοί χτυπιούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Με μια βάρβαρη επίθεση με χημικά – γκλοπ και άλλα μέσα με εντολή της κυβέρνησης οι λεβέντες του κατασταλτικού μηχανισμού χτύπησαν ανελέητα τους γέροντες και τις γερόντισσες επειδή έσπασαν το μπλόκο να προχωρήσουν σηκώνοντας το ανάστημα τους στις αντιλαϊκές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές που τους καταδικάζουν στη φτώχεια και από μια κατά τα άλλα αριστερή κυβέρνηση…

Όπως όλες οι κυβερνήσεις έτσι και η τωρινή θεωρεί το Μαξίμου αποστειρωμένη περιοχή και το περιχαρακώνουν από τον εχθρό λαό.

Καταγγέλλουμε την κρατική – κυβερνητική καταστολή απέναντι στα πράγματι περήφανα γερατειά και λέμε προς κάθε κατεύθυνση: Είστε γελασμένοι κύριοι της κυβέρνησης και παρατρεχάμενοι αν νομίζεται ότι με τέτοια μέσα θα ματαιώσετε τους αγώνες μας για μια καλύτερη ζωή κόντρα στις πολιτικές Ε.Ε – Κυβέρνησης – Κεφαλαίου. Πολύ σύντομα οι συνταξιούχοι και τα Σωματεία τους θα κληθούν στο αγώνα υπεράσπισης των ευκόλως εννοούμενων αιτήματα και δικαιώματα τους.

Ο αγώνας είναι κοινός εργαζομένων – συνταξιούχων. Οι δρόμοι μας περιμένουν εκεί θα αγωνιστούμε».