Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 03:21
Τοπικά

Σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ για το ασφαλιστικό






Με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία επαγγελματοβιοτεχνών να συμμετέχουν σε σύσκεψη που προγραμματίζει για μεθαύριο Τετάρτη στις 6.300 το απόγευμα στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, κατήγγειλαν τη Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ, διότι δεν τους παραχώρησε την αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη. Ειδικότερα οι κ.κ. Δημ. Αδρχατάς και Μ. Κοντάκης δήλωσαν χαρακτηριστικά «Ενώ από τη μία έφτασαν στο σημείο να καλούν το Χρυσαυγίτη βουλευτή για επίσημη συνάντηση από την άλλη δε θέλουν ούτε να βλέπουν μπροστά τους συναδέλφους που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ γιατί προφανώς τους χαλάνε τη σούπα. Μάλιστα χωρίς να ντρέπονται, μετά από πιέσεις, ζήτησαν αντίτιμο 50 ευρώ, για την παραχώρηση της αίθουσας με τη δικαιολογία ότι θα είναι στη σύσκεψη και άλλοι κλάδοι εκτός ΟΕΒΕΜ».

Στη σύσκεψη της Τετάρτης θα συζητηθούν οι εξελίξεις και θα σχεδιαστεί κλιμάκωση της πάλης, για την προετοιμασία της απεργίας, την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νόμου στη Βουλή.«Με το νέο νομοσχέδιο νομιμοποιούν και συμπληρώνουν τους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις δραστικές μειώσεις στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Βάζουν το λαό να πληρώσει το λογαριασμό της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, της καταλήστευσης των αποθεματικών και της προκλητικής εισφοροδιαφυγής των μεγάλων επιχειρηματιών», τονίστηκε μεταξύ άλλων.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Θαν. Κοντονίνας, ο οποίος ανέφερε ότι όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία 80 χρόνια με την κοινωνική ασφάλιση θα καταργηθούν.