Τοπικά

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για το προσφυγικό

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το προσφυγικό ζήτημα, συγκαλείται την ερχόμενη Πέμπτη 17 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι, χωρίς μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή να έχει δημοσιοποιήσει την πρότασή της για το χώρο όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν πρόσφυγες.

Το κατεπείγον της συνεδρίασης, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση της συνεδρίασης, «έγκειται στο γεγονός των νέων εξελίξεων που προέκυψαν στο προσφυγικό ζήτημα».

Αναβάλλεται ημερίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το προσφυγικό

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης, για την Πέμπτη 17 Μαρτίου, ημερίδας με θέμα «Το Προσφυγικό ως ανθρωπιστικό ζήτημα».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ημερίδα κρίθηκε σκόπιμο να αναβληθεί μετά την ενημέρωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την άφιξη προσφύγων στο Βόλο. Όπως μεταξύ άλλων επισημαίνεται, διαπιστώθηκε αδυναμία παράστασης εισηγητών και συμμετεχόντων στην ημερίδα λόγω της αναγκαιότητας ενεργού συμμετοχής τους στις διαδικασίες υποδοχής των προσφύγων αυτών. Επίσης, απαιτήθηκε η δέσμευση της αίθουσας διεξαγωγής της ημερίδας από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου λόγω της έκτακτης συνεδρίασής του.
Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί άμεσα.