ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκινεί η ηγουμένη του Λυρείου Ιδρύματος: «Ευτυχώς που έλειπαν τα περισσότερα παιδιά»

«Ήταν πολύ λίγα τα παιδιά. Ευτυχώς που τα περισσότερα έλειπαν, γιατί δεν ξέρω με τον πανικό που θα έπιανε τα πιτσιρείκια αν θα μπορούσαμε να μετακινηθούμε τόσο γρήγορα». Είναι τα λόγια της ηγουμένης της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος και Διευθύντριας του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος, Μοναχής Μαρίας που περιέγραψε στην τηλεόραση του Alpha όσα έγιναν την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Στο Λύρειο μένουν 45 παιδιά και 14 μοναχές. Ωστόσο ήταν τυχεροί. Γλίτωσαν όλοι, επειδή τα περισσότερα παιδιά έλειπαν σε κατασκηνώσεις.

Όσοι βρίσκονταν εκεί αρχικά δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για πυρκαγιά. Όταν συνειδητοποίησαν τι συμβαίνει, πήγαν στο κτίριο που βρίσκονται οι μεγαλύτερες μοναχές. Τα κατάφεραν έγκαιρα. «Στο τελευταίο αυτοκίνητο με το οποίο φεύγαμε, η φωτιά είχε πιάσει ήδη έξω από τα πεύκα», λέει η ηγουμένη.

«Ο Σπύρος Κάκαρης έδωσε τη ζωή του να μας βοηθήσει»

Σώθηκαν όλοι, πλην του Σπύρου Κάκαρη, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας βοηθήσει. «Ο Σπύρος Κάκαρης έπαιζε με τα παιδιά, πήγαιναν σε αγώνες», λέει η ηγουμένη προσθέτοντας: «Έδωσε τη ζωή του να μας βοηθήσει».

«Δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας»

Πάντως, η ηγουμένη δηλώνει αισιόδοξη για την αποκατάσταση του Ιδρύματος, καθώς έχει εκδηλωθεί κύμα αλληλεγγύης.

«Απλός κόσμος παίρνει και λέει ότι κατέθεσε 50 ευρώ, 100 ευρώ, 20 ευρώ. Είναι άνθρωποι που στερούνται και προσπαθούν να βοηθήσουν και είναι πολύ συγκινητικό. Σιγά-σιγά θα ξαναγίνουν. Δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας. Και δεν μας αφήνει ο κόσμος να απελπιστούμε με τη βοήθεια που μας δίνει», επισημαίνει.

 

 

Πηγή: protothema.gr