Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023 07:36
Τοπικά

Στο Βόλο η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ


Μεγίστη τιμή και ευλογία για την τοπική μας Εκκλησία συνιστά η ευλογητή έλευση στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεοφανούς Μάρτυρος Ραφαήλ, προερχόμενη από την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσού & Πλωμαρίου. Το Ιερό Λείψανο κόμισε στην πόλη μας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης Αρχιμ. Ιάκωβος Καραμούζης και υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και πλήθους ευλαβών Χριστιανών.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο π. Ιάκωβος αναφέρθηκε στον βίο και το Μαρτύριο του Αγίου Ραφαήλ και μετέφερε τις θερμές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου προς τον Ιερό Κλήρο και τον λαό της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Από τη μεριά του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Λέσβιο Ιεράρχη για την προσφορά της αγάπης του και χαρακτήρισε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ «μέγιστο θησαυρό της Εκκλησίας μας, οικουμενικής ακτινοβολίας, που θα ενισχύσει το φρόνημα του λαού μας σε καιρούς βαθιάς κρίσης και πολλαπλής δοκιμασίας». Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στα οδυνηρά γεγονότα που επισυμβαίνουν στην Μυτιλήνη και στα άλλα ακριτικά νησιά μας, τους τελευταίους μήνες, με την έλευση χιλιάδων τραγικών προσφύγων, κυνηγημένων από τις φλόγες του πολέμου και την κτηνωδία των ισλαμιστών και επαίνεσε το χριστιανικό παράδειγμα του αλτρουισμού, της θυσίας και προσφοράς των κατοίκων της Λέσβου, οι οποίοι δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς σ’ ολόκληρο τον κόσμο, καθώς πρώτοι αυτοί αναλαμβάνουν το βαρύ καθήκον της περίθαλψης των ανθρώπων αυτών, πριν ακόμα φθάσει στο νησί Ελληνική ή διεθνής βοήθεια.

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ραφαήλ θα παραμείνει στον Ναό της Θείας Αναλήψεως, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, έως το Σάββατο 21/11.
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com