Τοπικά

Στη Δικαιοσύνη κατά του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας ο δημοσιογράφος Γ. Λαμπράκης (TRT)

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας προειδοποιεί ο δημοσιογράφος – μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Γιώργος Λαμπράκης, καταγγέλλοντας τον κ. Βογιατζή για λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπο του, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την επαγγελματική του επάρκεια, με απώτερο στόχο να φιμώσει την ελευθεροτυπία.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει ο Γ. Λαμπράκης σε δήλωσή του στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια επαγγελματικού αφανισμού οποιουδήποτε συναδέλφου καταγράφει και μεταδίδει την επικαιρότητα όπως αυτή είναι και όχι όπως τη διδάσκονται τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα εντατικά μαθήματα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας».
Ολόκληρη η δήλωση:
Είναι προφανές ότι στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχοποιούν απλώς δημοσιογράφους που τους ενοχλούν με τον λόγο ή την πένα τους, αλλά έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια επαγγελματικού αφανισμού οποιουδήποτε συναδέλφου καταγράφει και μεταδίδει την επικαιρότητα όπως αυτή είναι και όχι όπως τη διδάσκονται τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα εντατικά μαθήματα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Ο κ. Βογιατζής με την τηλεφωνική του παρέμβαση στην ΤRT το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, δεν παρενέβη στην επικαιρότητα (όπως έχει κάθε δικαίωμα), αλλά εξαπέλυσε λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπο μου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την επαγγελματική μου επάρκεια, κάτι που επαναλαμβάνει και στη σημερινή του δήλωση. Ο σκοπός του είναι ξεκάθαρος. Σχετικά με αυτό θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η προσφυγή μου στη δικαιοσύνη για την προστασία της επαγγελματικής και προσωπικής μου αξιοπρέπειας. Για όλα τα υπόλοιπα ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και οι πολίτες. Από τη μια μεριά βρίσκεται ένας επαγγελματίας που απλά κάνει τη δουλειά του και από την άλλη ένα κομματικό στέλεχος που προσπαθεί να φιμώσει την ελευθεροτυπία. Αλήθεια οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν θέση;

 

H απάντηση του Κ. Βογιατζή στην Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας

Προηγουμένως και απαντώντας σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε κατά δημοσιογράφου τοπικού μέσου ενημέρωσης για τον τρόπο κάλυψης της επίσκεψης του Π. Ρήγα στο Βόλο, ο Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κώστας Βογιατζής, είχε αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας που καταφέρεται κατά του προσώπου μου και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελα να παρατηρήσω ότι ο δημοσιογράφος κ. Γ. Λαμπράκης παραδέχτηκε την επαγγελματική του ανεπάρκεια. Όμως και η μακροσκελής ανακοίνωση της Ένωσης κανένα επιχείρημα δεν παραθέτει σχετικά με όσα στην τηλεφωνική μου παρέμβαση στο ΤRΤ υποστήριξα.
Το προφανές ερώτημα είναι αν η Ένωση Συντακτών γνωρίζει το περιεχόμενο της συζήτησης στη εκπομπή του ΤRΤ και αν καλύπτει τον «αντικειμενικό» δημοσιογράφο στις ύβρεις που με οργίλο ύφος εξαπέλυσε κατά του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος αναρωτιέμαι από πού προκύπτει ότι τα κόμματα δεν θα παρεμβαίνουν στον δημόσιο διάλογο διότι κάτι τέτοιο θεωρείται απόπειρα επηρεασμού δημοσιογράφου».