Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:34
Τοπικά

Περισσότεροι ωφελούμενοι στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ






ια περισσότερους ωφελούμενους ανοίγουν φέτος οι πόρτες των ΚΔΑΠ και της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Μπορεί με το νέο σύστημα του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» να μειώνεται η χρηματοδότηση κατά 5% στα ΚΔΑΠ και κατά 10% στα ΚΔΑΠμεΑ, καταργείται όμως το όριο κάλυψης θέσεων μέσω ΕΕΤΑΑ, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο κι όχι μέρος των θέσεων που υπάρχουν μπορεί να καλυφθεί μέσω προγράμματος. Πέρυσι για το 30% των θέσεων γονείς πλήρωναν δίδακτρα, καθώς ήταν εκτός χρηματοδοτικού προγράμματος.

Τις επόμενες ημέρες η ΕΕΤΑΑ αναμένεται να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τη λίστα των φορέων και δομών, στις οποίες μπορούν να απορροφηθούν παιδιά μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος. Από χθες 4 Ιουλίου ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής. Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν την 1η Αυγούστου.

Στο δήμο Βόλου υπάρχουν 822 θέσεις για τα έξι κέντρα δημιουργικής απασχόλησης που θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο: Βασδέκειο 250 παιδιά, Νεάπολης 180, Προσφυγικών 140, Αμπελοκήπων 82, Πορταριάς 60 και Κ. Λεχωνίων 110 θέσεις.

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες υπάρχουν 90 θέσεις, 50 για το Βόλο και 40 για τη Ν. Ιωνία. Υπάρχουν επίσης 85 θέσεις για το Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας, 42 θέσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς Αλλης Μεριάς και Ανω Λεχωνίων και 40 θέσεις για τον παιδικό σταθμό Κατηχωρίου.

Το σύνολο των θέσεων μπορεί να καλυφθεί φέτος μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής». Πέρυσι, μέσω του προγράμματος καλύφθηκε το 70% των θέσεων.