Τοπικά

«Σκοτώνουν» τον τουρισμό του Πηλίου με την επιλογή των κατασκηνώσεων Πορταριάς για καταυλισμό προσφύγων!!! – Ο απόλυτος παραλογισμός

Τον απόλυτο παραλογισμό, με πλήρη περιφρόνηση της βούλησης και των αναγκών μιας ολόκληρης περιοχής, συνιστά η απόφαση – πρόκληση του κυβερνητικού συντονιστικού οργάνου να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Πορταριάς για την δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών!

Η είδηση έχει σκάσει σαν βόμβα, με το τοπικό συμβούλιο να εκδίδει οξύτατη διαμαρτυρία υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη από το ανώτατο πολιτικό όργανο της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο, απόφαση για λειτουργία κέντρου στο κτήμα ιδιοκτησίας «Μόζα».

Ακόμα επισημαίνονται οι μεγάλοι κίνδυνοι που δημιουργούνται για τη δημόσια υγεία, λόγω των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων, αλλά και την ανυπαρξία τουαλετών και από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκταση γειτνιάζει με τις πηγές του νερού, με ό,τι εφιαλτικό αυτό συνεπάγεται.

Και φυσικά επιλογή αυτή αποτελεί ένα βαρύτατο πλήγμα σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές της χώρας και δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για τις σκοπιμότητες που οδήγησαν σε αυτή και κυρίως για το αν υποκρύπτονται και άλλα λόγοι, πέραν της προφανούς αφέλειας και ασχετοσύνης αυτών που την έκαναν.

Μετά από αυτή την αιφνίδια εξέλιξη αναμένονται έντονες αντιδράσεις από τους φορείς του Βόλου, κυρίως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα.