Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 23:35
Τοπικά

Δήμος Βόλου: “Καμία απόφαση δεν θα ληφθεί χωρίς τη δική μας συναίνεση”






Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην επιλογή των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων της Πορταριάς από την Κυβέρνηση για τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Υποδοχής (καταυλισμού) προσφύγων και μεταναστών εξέδωσε ο Δήμος Βόλου.

Αναλυτικά:

Μετά την αιφνιδιαστική, επιλογή των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων της Πορταριάς από την Κυβέρνηση για τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Υποδοχής (καταυλισμού) προσφύγων και μεταναστών, και την εύλογη αναστάτωση που έχει προκληθεί στη κοινή γνώμη της πόλης, η Δημοτική Αρχή Βόλου εκφράζει την πλήρη και έντονη αντίθεσή της σε τέτοιες μονομερείς ενέργειες και διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της τοπικής μας κοινωνίας, που προδήλως πλήττονται καθοριστικά από τέτοιες ενέργειες.

Η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί τετελεσμένα γεγονότα και να συναινέσει σε ερήμην της αποφάσεις, όταν μάλιστα αυτές είναι καταδικαστικές για μια ολόκληρη περιοχή. Είχαμε προειδοποιήσει και το επαναλαμβάνουμε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί γι αυτό το θέμα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας.