Σε παραίτηση καλεί τους βουλευτές η Επιτροπή Αγώνα αν δεν ανακληθεί η απόφαση για καύση σκουπιδιών

Απρίλιος 4th, 2018 | by admin
Σε παραίτηση καλεί τους βουλευτές η Επιτροπή Αγώνα αν δεν ανακληθεί η απόφαση για καύση σκουπιδιών
Τοπικά
0

Nα δείξουν ότι εκπροσωπούν επάξια τον λαό ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ ή να παραιτηθούν, καλεί τους βουλευτές της Μαγνησίας η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών σε ανακοίνωσή της μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για ανάκληση της γνωμοδότησής του σχετικά με την καύση.
«Περιμένουμε τώρα τους κυβερνητικούς βουλευτές να βγουν από το καβούκι των ενοχών και να πιέσουν τον κύριο υπουργό» τονίζει η Επιτροπή Αγώνα και ζητά από τους βουλευτές να επιλέξουν τον αξιοπρεπή δρόμο και να παραιτηθούν αν ο κ. Φάμελλος υποτιμήσει τον λαό του Βόλου.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ακούγοντας τις χιλιάδες φωνές Βολιωτών που φωνάζουν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, έλαβε ομόφωνη απόφαση για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασή του με την οποία γνωμοδοτούσε θετικά για την καύση. Με βάση τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση του 2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε την απόφαση αδειοδότησης της ΑΓΕΤ να καίει 200.000 τόνους σκουπιδιών (πλαστικών κυρίως), 60.000 τόνων λυματολάσπης και άλλα υλικά τα οποία περιγράφονταν με τον αποπροσανατολιστικό όρο «εναλλακτικά καύσιμα». Συγχαίρουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση για την πρωτοβουλία να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο συμβούλιο και τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Κώστα Στεργίου, ο οποίος είναι ο μόνος από τους βουλευτές της Μαγνησίας που έχει ανεπιφύλακτα ταχθεί κατά της καύσης των σκουπιδιών. Ήταν μία υπεύθυνη στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου που δείχνει ότι ο λαός και οι φορείς της Θεσσαλίας λέμε ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών και στην υποβάθμιση της υγείας μας. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου όχι μόνο παρέστησαν στο εν λόγω συμβούλιο, αλλά επέδειξαν σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους το τι ακριβώς καίει η ΑΓΕΤ. Πλαστικά που ζέχνουν. Η περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον Βόλο με την καύση σκουπιδιών συγκλόνισε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε μεγάλο βαθμό οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση. Το συμβούλιο συμφώνησε μέχρι τις 12 Απριλίου 2018 να καθαρογραφεί η απόφαση και να παραδοθεί από το μέλος του κ. Γιώργο Σταμπουλή ιδιοχείρως στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο.
Περιμένουμε τώρα τους κυβερνητικούς βουλευτές να βγουν από το καβούκι των ενοχών και να πιέσουν τον κύριο υπουργό να ανακαλέσει την άδεια καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Αν δεν ανακληθεί από το υπουργείο, όλες αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν αξία και η τσιμεντοβιομηχανία θα συνεχίσει να καίει σκουπίδια από την Ιταλία. Αν στην επερώτησή των βουλευτών ο κ. Φάμελλος υπεκφύγει για άλλη μία φορά, υποτιμώντας το λαό του Βόλου, υπάρχει και η αξιοπρεπής οδός της παραίτησης. Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου (παρόλο που επιμένει στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF), ο Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό Επιμελητήριο και άλλοι φορείς της πόλης μας έχουν ταχθεί κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Τι περιμένει ο Υπουργός; Κύριοι βουλευτές της Μαγνησίας δείξτε ότι μας εκπροσωπείτε επάξια».