ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβεστική: 85 οι νεκροί που έχουν ταυτοποιηθεί – Ενας αγνοούμενος

81 άνθρωποι ταυτοποιήθηκαν μέσω DNA – Άλλοι τέσσερις έχουν υποκύψει στα νοσοκομεία – Για έναν αγνοούμενο μιλά η Πυροσβεστική – Παραμένει η σύγχυση για τον οριστικό αριθμό των θυμάτων

Στους 85 ανέρχονται σύμφωνα με τη νεώτερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, που επικαλείται την  τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, «ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα».

Σημειώνεται ότι χθες οι αγνοούμενοι ήταν 8.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των αγνοουμένων υπήρχαν εγγραφές που διαπιστώθηκε ότι ήταν διπλές: Οι διπλοεγγραφές αφορούσαν γυναίκες που είχαν δηλωθεί από συγγενείς τους τόσο με το πατρικό τους επώνυμο, όσο και με εκείνο του συζύγου τους.

Ωστόσο, η Πυροσβεστική δεν κάνει καμία αναφορά στους δύο ανθρώπους που ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα χθες και προχθές και δεν διευκρινίζει αν αυτοί περιλαμβάνονται ή όχι στον αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων που ανακοίνωσε.
Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι δεν έχουν περιληφθεί στη λίστα των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς , καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι νεκροτομές προκειμένου να διακριβωθεί η αιτία θανάτου τους. Ακολούθως θα αναλάβει και τις δύο υποθέσεις η Διεύιθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ για να προχωρήσει στην ταυτοποίηση των στοιχείων τους.