Ελλάδα

Προς συμφωνία για πλειστηριασμούς και φορολόγηση τζόγου
Αισιοδοξία ότι είναι εφικτή η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας και ότι αυτή θα βρίσκεται κοντά στην ελληνική πρόταση εκφράζουν κυβερνητικές πηγές.

«Η συζήτηση για τα “κόκκινα” δάνεια είναι ακόμη ανοιχτή, θα συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα η διαπραγμάτευση. Σκοπός είναι να λήξει η διαπραγμάτευση μέσα στην εβδομάδα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν ότι τα “κόκκινα” δάνεια μαζί με τις άλλες εκκρεμότητες θα νομοθετηθούν μετά το Euro Working Group, δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Για την πρώτη κατοικία η διαπραγμάτευση έχει φτάσει πολύ κοντά στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε κυβερνητική πηγή, επισημαίνοντας ότι κυβέρνηση και Θεσμοί συγκλίνουν σταδιακά προς την ελληνική πρόταση και ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια και ως προς την αντικειμενική αξία. Ωστόσο, όσον αφορά τα “κόκκινα” δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ανοιχτή μένει ακόμη η συζήτηση για τα χρόνια προστασίας.

Κυβέρνηση και εκπρόσωποι των Θεσμών βρίσκονται, εξάλλου, κοντά και στο ζήτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων, καθώς απομένουν να συμφωνηθούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες και πάντως «δεν πρόκειται να υπάρξει ξήλωμα των 100 δόσεων», ενώ συμφωνία διαφαίνεται και στην πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι ίδιες πηγές έλεγαν, επίσης, ότι βρίσκεται κοινός τόπος για τη φορολόγηση του τζόγου.

Πηγή: iefimerida.grSocial Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com