Τοπικά

Πραγματοποιήθηκε η πορεία της Περιβαλλοντικής Μαγνησίας από Άναυρο μέχρι ΑΓΕΤ

Πραγματοποιήθηκεμε μικρή συμμετοχή, χθες Τετάρτη 31-5-2017 η πορεία που οργάνωσε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας από τον Άναυρο μέχρι την ΑΓΕΤ. Η πορεία ξεκίνησε με 60 άτομα από την αφετηρία των λεωφορείων και διανύοντας απόσταση δύο χιλιομέτρων, έφτασαν μέχρι την ΑΓΕΤ. Οι διαμαρτυρόμενοι φορούσαν μάσκες στο πρόσωπο ενώ τα μέλη της Περιβαλλοντικής που προπορεύονταν κρατούσαν μια πάνινη κούκλα με  μορφή ανθρώπινου σκελετού. Στην πορεία συμμετείχαν και πολίτες με τα ποδήλατά τους. Κεντρικό σύνθημα της σημερινής πορείας ήταν το «Περπατώ προς την ΑΓΕΤ, όταν οι διοξίνες δεν είναι εδώ».

Πραγματοποιήθηκε η πορεία της Περιβαλλοντικής Μαγνησίας από Άναυρο μέχρι ΑΓΕΤ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΝΑΥΡΟΣ ΑΓΕΤ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/05/2017

Οι πολίτες του Βόλου, που πραγματοποιήσαμε πορεία από τον Άναυρο μέχρι την ΑΓΕΤ, σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, διαπιστώνουμε ότι για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και για άλλους αρμόδιους, η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας, αλλά και η ίδια μας η ζωή, κοστίζουν πολύ φτηνά. Κι αυτό γιατί το Κράτος, με αλλεπάλληλες αποφάσεις του, δίνει το δικαίωμα σε μια μεγάλη βιομηχανία, όπως είναι η ΑΓΕΤ, η οποία βρίσκεται μέσα στην πόλη του Βόλου, να καίει σκουπίδια και άλλα επικίνδυνα υλικά προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της.
Είναι διαπιστωμένο ότι οι εγκαταστάσεις της, όπως και κάθε άλλης τσιμεντοβιομηχανίας είναι ακατάλληλες για την καύση RDF και άλλων λεγόμενων «εναλλακτικών καυσίμων» και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι.
Ακόμα και οι έλεγχοι της ποιότητας των υλικών που θα καίγονται δεν μπορούν να είναι συνεχείς και έτσι η ΑΓΕΤ θα καίει κυριολεκτικά ότι θέλει σε βάρος της υγείας των πολιτών. Το RDF και άλλα επικίνδυνα υλικά εκπέμπουν καρκινογόνες ουσίες, όπως είναι οι διοξίνες, τα φουράνια, το θάλλειο, ο πτητικός υδράργυρος και τα βαρέα μέταλλα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, μαζί με την καύση πάνω από 150.000 τόνων πετ κωκ, να μετατραπεί ο Βόλος σε θάλαμο αερίων και εμείς πειραματόζωα και θύματα των επιδιώξεων για κέρδη των ασύδοτων βιομηχανιών.
Καταγγέλλουμε την ΑΓΕΤ γιατί δεν έχει κάνει καμία δήλωση ή ανακοίνωση για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, που απασχολεί τους πολίτες του Βόλου και οχυρώνεται πίσω από τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, περιφρονώντας την πόλη που την φιλοξενεί.
Θεωρούμε τη σημερινή μας κινητοποίηση αρχή για νέους αγώνες μέχρι να καταλάβει ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελος και κάθε άλλος αρμόδιος ότι δεν πρέπει να παίζει με την υγεία και τη ζωή των πολιτών. Επομένως δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα.
Αν δεν ανακληθούν οι εξοντωτικές αποφάσεις για την υγεία μας, που αφορούν στην ΑΓΕΤ και κάθε άλλη βιομηχανία που εκπέμπει καρκινογόνες ουσίες, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.
Πραγματοποιήθηκε η πορεία της Περιβαλλοντικής Μαγνησίας από Άναυρο μέχρι ΑΓΕΤ