ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρός πρωινός καφές στο Μαξίμου -Μουδιασμένο το πρωθυπουργικό επιτελείο με την εκλογή Τραμπ

Πικρός είναι ο πρωινός καφές του Μαξίμου αυτή την ώρα, με τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του να παρακολουθούν μουδιασμένοι το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ και την εκλογή Τραμπ.

Η ελληνική κυβέρνηση βλέπει να εξανεμίζονται επί της ουσίας αλλά και επικοινωνιακά τα όποια οφέλη από την επικείμενη επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου. Στο Μαξίμου είχαν επενδύσει πολλά και ανέμεναν ένα θετικό νεύμα από αυτή την επίσκεψη για το ελληνικό χρέος, εφόσον όμως εκλεγόταν πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον.

Τώρα, η εκλογή του Ρεπουμπλικανού στην προεδρία των ΗΠΑ ανατρέπει τους σχεδιασμούς. Ο Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία δεν είχε κάνει αναφορές σε χρέη άλλων χωρών, ενώ δεν υπήρξαν και διπλωματικά ανοίγματα προς την πλευρά του από την Αθήνα. Αλλωστε, οι δημοσκοπήσεις και οι αναλύσεις που είχε το Μαξίμου στη διάθεσή του δεν περιελάμβαναν παρά ως πολύ μικρή πιθανότητα την επικράτηση Τραμπ.

Αυτή την ώρα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι αποτελούντες τον λεγόμενο πρωινό καφέ (Παππάς, Φλαμπουράρης, Τζανακόπουλος, Σκουρλέτης, Γεροβασίλη, Βερναρδάκης, Λιάκος) παρακολουθούν με αγωνία τις πρώτες δηλώσεις Τραμπ. Η πρώτη αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση ήρθε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στις ΗΠΑ από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Τραμπ για τη νίκη του.

Πηγή: iefimerida.gr
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com