Ελλάδα

Παπαδημούλης: Πρόκληση τα αναδρομικά στους πρώην βουλευτές

Την αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη προκάλεσε η δικαστική απόφαση που ορίζει πως πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά σε πρώην βουλευτές. Το ποσό μάλιστα φτάνει στα 100.000 ευρώ για κάποιους από τους πρώην «εθνοπατέρες», την ώρα που η κυβέρνηση ξεκινά με τους δανειστές την συζήτηση για νέο μαχαίρι στις συντάξεις…

«Τα αναδρομικά χιλιάδων ευρώ, για συντάξεις τέως βουλευτών, που “κέρδισαν” δικαστικά, είναι πρόκληση» γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ζητά να γίνει γνωστό «πόσοι και ποιοι είναι» εκείνοι που επιδεικνύουν κατά τέτοιο τρόπο αδιαφορία προς την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

Το θέμα έγινε γνωστό καθώς νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση σε συνταξιούχους βουλευτές. Με την εν λόγω διάταξη, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας από έγκυρες -αρμόδιες- πηγές μπορεί η καταβολή των αναδρομικών να αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιοδοτηθέντων βουλευτών, πλην όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το 2008 και μετά.

Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 ως 60.000 ευρώ.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com