ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας στην Λέσβο, επτά διμοιρίες των ΜΑΤ τον φρουρούν

Στη Λέσβο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο, κλείνοντας τις εργασίες του.

Επτά διμοιρίες των ΜΑΤ θα υψώσουν «τείχος» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των πολιτών του νησιού που αναμένεται να διαδηλώσουν με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα.

 Στέλνουν δυνάμεις από όλη την Ελλάδα

Τα μέτρα στο νησί είναι δρακόντεια. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να βρεθούν στο νησί επτά διμοιρίες των ΜΑΤ (2 από τη Λέσβο και 5 από Αθήνα & Θεσσαλονίκη), ενώ όλες οι δυνάμεις της Λέσβου -ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου- θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν έκτροπα.

Οι διμοιρίες αναμένεται να κλείσουν με τις κλούβες τα σημεία διέλευσης του πρωθυπουργού.

Στο νησί έχει μεταβεί, επίσης, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής με ειδικά οχήματα της υπηρεσίας, άνδρες της κρατικής ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Επίσης κατά τη διάρκεια κίνησης του πρωθυπουργού και παραμονής του σε σταθερά σημεία θα υπερίπταται και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα παρατηρεί από ψηλά τυχόν ύποπτες κινήσεις προκειμένου να ενημερώνει και να κατευθύνει τις επίγειες δυνάμεις.

Τέλος, θα απλωθεί ένα «ηλεκτρονικό πέπλο» προστασίας του πρωθυπουργού για την ασφάλεια των επικοινωνιών και των τηλεφωνικών επαφών του, κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Λέσβο.

Απεργίες και συλλαλητήρια

Οι φορείς του Λέσβου αναμένεται να υποδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα με απεργίες, συλλαλητήρια και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις «ύστατη προσπάθεια πίεσης της κυβέρνησης να μην αυξήσει από την 1η Ιουλίου το ΦΠΑ στα νησιά». Κάλεσαν δε και το Δήμο Λέσβου αλλά και την Περιφέρεια να κρατήσουν κλειστές τις υπηρεσίες τους την ημέρα αυτή.

Επίσκεψη αστραπή και στη Λήμνο

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί το νησί της Λήμνου πριν βρεθεί στη Λέσβο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο, θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στη Μύρινα, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στις 12:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων» για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στις 18:00 ο κ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, στο αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Πηγή:  iefimerida.gr