ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο σπαραγμός της μάνας της 8χρονης: «Το παιδί μου ήταν γερό και πέθανε για το τίποτα»

«Το παιδί μου ήταν γερό και πέθανε για το τίποτα, ειλικρινά για το τίποτα… Θέλω να κηδέψω και να θρηνήσω πρώτα τη κόρη μου και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους», είναι ο σπαραγμός της μάνας της οκτάχρονης μικρής που έσβησε σε νοσοκομείο της Πάτρας από την γρίπη στο protothema.gr.

Η οικογένεια του κοριτσιού καταγγέλλει πως το παιδί ήταν υγιέστατο και πως οι γιατροί έδειξαν ολιγωρία τόσο μέχρι να εκτιμήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης όσο και μέχρι να της κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστώσουν από τι ακριβώς πάσχει.

Ο θείος της μικρής δήλωσε ότι το παιδί ήταν υγιέστατο και ότι οι γονείς της την είχαν πάει 4-5 φορές στο νοσοκομείο και τους έδιωχναν. «Η άτυχη μικρή είχε πάει στο νοσοκομείο και την είχαν διώξει τέσσερις-πέντε φορές», λέει ο ίδιος και μάλιστα τόνισε ότι την ίδια μέρα που έγινε η εισαγωγή το παιδί είχε διωχθεί νωρίτερα από το νοσοκομείο.

Αυτό που περιμένουν οι γονείς από τον ιατροδικαστή, αλλά και τα δύο νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε το άτυχο κοριτσάκι είναι να μάθουν αν το εγκεφαλικό που υπέστη το παιδί συνδέεται με τον ιό της γρίπης, αν ήταν επιπλοκή και η γρίπη ηταν η αιτία που προκάλεσε το θάνατο ή αν υπήρχε κάποιο άλλο νόσημα που επιβάρυνε την υγεία του.

Η 8χρονη εισήχθη αρχικά στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με υψηλό πυρετό και σπασμούς ενώ η διάγνωση των γιατρών ηταν πνευμονία. Η κατάσταση της υγείας της δεν παρουσίαζε βελτίωση και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ, οπότε διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Τη Μεγαλη Τρίτη, ημέρα γενεθλίων της μικρής, η υγεία της επιδεινώθηκε και έπειτα από μια δραματική εβδομάδα το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η Μαρία ήταν μαθήτρια της β’ δημοτικού. Δάσκαλοι, φίλοι και συγγενείς έχουν σοκαριστεί από το ξαφνικό θάνατο του παιδιού και σήμερα το απόγευμα πρόκειται να τη συνοδεύσουν στη τελευταία της κατοικία, που θα γίνει σήμερα στον ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων της Πάτρας στις 17.00 το απόγευμα.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com