ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σουλτς «αδειάζει» την Αθήνα: Είμαι έκπληκτος από τις φήμες για πρωτοβουλία μου για το χρέος

Λίγη ώρα μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στρις Βρυξέλλες, ο Μάρτιν Σουλτς διέψευσε τις καλλιεργούμενες προσδοκίες και πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για το χρέος.

«Άκουσα κι εγώ τη φήμη αυτή ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δε μπορώ να απαντήσω, καθώς εξεπλάγην από τις φήμες πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει κάποια πρωτοβουλία» απάντησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαντώντας «αν ισχύει ότι το ΕΚ θα λάβει πρωτοβουλίες για το θέμα του χρέους, όπως ανέφεραν ελληνικές κυβερνητικές πηγές».

Οπως διευκρίνισε ο κ. Σουλτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, «είναι αλήθεια ότι μίλησα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα και με ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ γι’ αυτό το θέμα» και προσέθεσε για να μην μείνει καμία αμφιβολία: «Νομίζω πως η πηγή της φήμης αυτής είναι πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ, το θέμα του χρέους θα υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, σε επόμενη συνεδρίασή της. Αυτό είναι κάτι τυπικό αλλά δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Πηγή: iefimerida.gr