ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος αξιοποιεί Άδωνι και Τζιτζικώστα: Ποια πρόσωπα άλλαξε ήδη στην Νέα Δημοκρατία

Τις μηχανές «μπροστά» βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάνει τις πρώτες αλλαγές στην Νέα Δημοκρατία τώρα που ανέλαβε επισήμως ως αρχηγός του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αλλάξει πολλά πρόσωπα και πολλές θέσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιήσει και τους Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα οι οποίοι τον στήριξαν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, ο καθένας με τον τρόπο του.

Ήδη μία από τις πρώτες κινήσεις του ήταν να ορίσε ως γενικό διευθυντή της ΝΔ – αρμόδιο και για τα οικονομικά του κόμματος – τον Νικόλαο Παπαθανάση, στη θέση του του Κώστα Τσιμάρα. Ο Νικόλαος Παπαθανάσης είναι μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα και χρημάτισε πρόεδρος της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), όπου τοποθετήθηκε το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Τι θα γίνει με Άδωνι και Τζιτζικώστα

Οπως είναι αναμενόμενο η νέα ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ θα σχηματιστεί από πρόσωπα της εμπιστοσύνης του νέου προέδρου του κόμματος. Ηδη τα ονόματα που ακούγονται πως θα αξιοποιηθούν είναι πολλά.

Τα δύο πρώτα ονόματα είναι αυτά των Αδωνι Γεωργιάδη και Απόστολου Τζιτζικώστα -αρχικά συνυποψήφιοι και στη συνεχεία υποστηρικτές του- για τις θέσεις των αντιπροέδρων. Πάντως από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε: «Δεν έχω κάνει καμία κουβέντα ακόμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα δεχθώ όποια θέση μου προτείνει. Υποστήριξα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο β΄γύρος τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς να κάνω κανένα πολιτικό παζάρι».

  • Επικεφαλής στο Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. αναμένεται να αναλάβει ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης

  • Επικεφαλής στον τομέα της επικοινωνίας του κόμματος αναμένεται να αναλάβει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ και επικεφαλής της καμπάνιας του κ. Μητσοτάκη στα «νέα μέσα».

  • Ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης αναμένεται αναλαμβάνει γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού.

  • Επίσης, αναμένεται να αξιοποιηθεί ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος χθες υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Στρατηγικού Σχεδιασμού προκειμένου να διευκολύνει τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ.

  • Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακούγεται πως θα αναλάβει ρόλο γραμματέα, χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα αφορά στην Κ.Ο. ή στο κόμμα.

  • Για τη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του κόμματος ακούγεται το όνομα του πρώην υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Μπεκίρη.

Παραμένει Γραμματέας ο Παπαμιμίκος έως το Συνέδριο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο στο πλαίσιο της ενημέρωσής του νέο προέδρου για τρέχοντα θέματα του κόμματος. Στο τετ α τετ που είχαν αποφασίστηκε η παραμονή του κ.Παπαμιμίκου, έως τη διενέργεια του Τακτικού Συνεδρίου.

Σήμερα τα τετ α τετ Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά

Σήμερα θα συναντηθεί με τους πρώην προέδρους της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργούς ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 12:30 με τον Κώστα Καραμανλή και στις 13:30 με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει τους πρώην πρωθυπουργούς στο γραφεία του στη Βουλή.

 

Πηγή: koolnews.gr