ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομολόγησε ο 15χρονος τη δολοφονία του 6χρονου στην Κομοτηνή

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής προκαλεί η δολοφονία του 6χρονου αγοριού που είχε εξαφανιστεί χτες, καθώς νωρίς το απόγευμα ο 15χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Λίγη ώρα μετά τις τραγικές εξελίξεις στην υπόθεση του 6χρονου αγοριού, το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την θλίψη του για την κατάληξη του Μεχμεταλή Σεζάλ, περιγράφοντας το περιστατικό και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κάθε λεπτό μετράει όταν αναζητείται ένα παιδί».

Η ανακοίνωση:

«Η αναζήτηση του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, καθώς βρέθηκε σήμερα νεκρό. Τα αίτια θανάτου θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες αρχές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και ήδη έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για παροχή συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εφιστά την προσοχή όλων στην κρισιμότητα των πρώτων λεπτών στην εξαφάνιση ενός παιδιού. Κάθε λεπτό μετράει όταν αναζητείται ένα παιδί. Η εξαφάνιση του 6χρονου αγοριού είχε δηλωθεί χθες το βράδυ στις αρμόδιες αρχές ενώ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα το πρωί. Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός Amber Alert και ταυτόχρονα ο οργανισμός κινητοποιήθηκε σε συνεργασία και με άλλες ομάδες έρευνας και διάσωσης για να βρεθούν στο σημείο της εξαφάνισης, τόσο με εξειδικευμένους εθελοντές και σκυλιά διάσωσης όσο και με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Όλοι όμως έφτασαν αργά…».

 

 

Πηγή: newpost.gr