Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024 03:28
Ελλάδα

Ολο το παρασκήνιο της παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη


Για πολλούς η παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη αιφνιδίασε. Για ακόμα περισσότερους όμως, ήταν… αναμενόμενη, αφού μετά από τόσους μήνες εμφανούς αποστασιοποίησης από τις κυβερνητικές επιλογές, η «βαλίτσα δεν μπορούσε να πάει μακριά». Όπως τονίζουν άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον, « δεν υπήρξε ποτέ απειλή ότι θα καταψηφίσει, παρά  μόνο η απόλυτα συνειδητή απόφαση ότι δεν μπορεί να στηρίζει μια πολιτική με την οποία δεν συμφωνεί».

Ο πρώτος άνθρωπος που ενημέρωσε
Παρά την ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου για «διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία», και για το γεγονός ότι ο «Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή του», πηγές  με άμεση γνώση του παρασκηνίου υποστηρίζουν μια διαφορετική εκδοχή.
Και σημειώνουν ότι πριν δύο 24ωρα, ο πρώην, πλέον, βουλευτής είχε καταλήξει στη συγκεκριμένη επιλογή, έχοντας ενημερώσει ένα «σφιχτό» κύκλο συνομιλητών του και μελών της κυβέρνησης.  Με πρώτο όλων, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συνομίλησε και σήμερα το πρωί.
Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι η διαφωνία του δεν έχει να κάνει επ’ ουδενί με την αποψινή ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα δάνεια» και τους πλειστηριασμούς σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, αλλά με τη γενικότερη διαφωνία του στις μνημονιακές πολιτικές που φέρνει η «συμφωνία».

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου 
Για όσους δε, θυμούνται καλύτερα, ο κ. Σακελλαρίδης παραμένει… σιωπηλός από τον περασμένο Ιούλιο. Μετά τον ανασχηματισμό του καλοκαιριού, όσο και μετά  τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, είχε αρνηθεί εμφατικά να αναλάβει κομβικές θέσεις, παρά το γεγονός ότι του έγιναν αλλεπάλληλες «κρούσεις» και για διάφορα επιτελικά πόστα.
Σημειωτέον, ότι ήταν «απών» από τη θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τον Αύγουστο αλλά και κατά τη σύντομη προεκλογική περίοδο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέφευγε σκόπιμα τις δημόσιες τοποθετήσεις, αλλά και τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις. Σε «θρίλερ», όμως, είχε εξελιχθεί και η κάθοδός τους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Η πορεία του, λοιπόν, ήταν προδιαγεγραμμένη, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναγνωρίζουν την «έντιμη στάση του Γαβριήλ».