Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023 02:41
Ελλάδα

Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη κατά Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα

Ï ÊõñéÜêïò ÌçôóïôÜêçò áíáêïéíþíåé ôçí õðïøçöéüôçôÜ ôïõ ãéá ôçí ðñïåäñßá ôçò Í.Ä. ìå äçëþóåéò óôá êåíôñéêÜ ãñáöåßá ôïõ êüììáôïò óôç Óõããñïý, ôçí ÐáñáóêåõÞ 2 Ïêôùâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

«Επιμένω στον ουσιαστικό διάλογο» είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega και υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητήσει να γίνει δημόσιος διάλογος είτε μέσω debate είτε με συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα. Τόνισε μάλιστα με νόημα ότι ακόμα περιμένει την απάντηση του κ. Μεϊμαράκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η πρότασή του περιλαμβάνει θητεία για τον πρόεδρο του κόμματος και ετήσιο συνέδριο ώστε να παράγεται πολιτική. Εκτίμησε ότι εκείνος θα είναι στον δεύτερο γύρο και απέφυγε να απαντήσει ποιον θα ήθελε για αντίπαλό του.

Στο ερώτημα τι θα γίνει εάν η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο είναι πολύ μεγάλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως ενδεχομένως τότε να υπάρξει μια συμφωνία ο πρώτος να αναλάβει την προεδρία χωρίς να υπάρξει δεύτερος γύρος. Ωστόσο τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η διαφορά θα είναι τόσο μεγάλη.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να είναι εκείνος ο νικητής είπε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαγραφές αντιπάλων του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει κάποιους από τους ανθυποψηφίους του στην επιτελική ομάδα του κόμματος, εάν και εκείνοι το επιθυμούν. Πάντως όπως είπε δεν πιστεύει στο θεσμό των αντιπροέδρων της ΝΔ και δεν μοιράζει οφίκια.

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε εναντίον του ο Απόστολος Τζιτζικώστας για ελλιπές έργο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είπε πως συνήθως κατηγορείται για τις αλλαγές τις οποίες έκανε και στρέφοντας τα «πυρά» του κατά της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, είπε πως στην περίπτωση εκλογής Τζιτζικώστα, τότε δημιουργείται αυτόματα πρόβλημα διαρχίας στη Νέα Δημοκρατία.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com