Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:17
Αθλητικά

Προκαταρκτική εξέταση για Τζιμπλάκη!






Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον εφέτη Γιάννη Τζιμπλάκη, διατάχθηκε από τον Άρειο Πάγο. Ήταν ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα του σκανδάλου «Koriopolis»!

Hυπόθεση του εφέτη Αθηνών, Γιάννη Τζιμπλάκη, αναμενόταν να βρεθεί στο «μικροσκόπιο» του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά τις συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ και είδαν το φως της δημοσιότητας στις 6 Οκτωβρίου.

Σε αυτές, ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor1» και πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού, Αιμίλιος Κοτσώνης, φερόταν να κανονίζει συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον εφέτη Τζιμπλάκη, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων («Koriopolis») τον Ιούλιο του 2015, με το οποίο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε απαλλαχθεί!

Την Παρασκευή διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον Γιάννη Τζιμπλάκη, όπως ακριβώς έγινε και με την υπόθεση του Ισίδωρου Ντογιάκου, μετά από καταγγελίες που αφορούσαν τον τρόπο εκλογής στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας του Εφετείου Αθηνών.

Μάλιστα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, δεν αποκλείεται να ασχοληθεί και με τον αντιεισαγγελέα εφετών, Παναγιώτη Πούλιο, που είχε αναλάβει την υπόθεση «Koriopolis» και έκανε την πρόταση για το ποιοι από όλους τους εμπλεκόμενους πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και για ποια αδικήματα. Η κα Θάνου είναι απόλυτα ενήμερη για το θέμα και είναι εις γνώσιν της όλοι οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Εκείνο που γίνεται σαφές, είναι πως μετά τις διαδοχικές αποκαλύψεις που πλήττουν την αξιοπιστία του βουλεύματος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και την εμπλοκή του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, είναι πολύ πιθανό να έχουμε σοβαρές εξελίξεις στην υπόθεση και να τεθεί, είτε θέμα ακύρωσης ή, έστω, επεναξέτασής του. Να ξανανοίξει, δηλαδή, ο φάκελος και όσοι εκ των εμπλεκομένων είχαν αρχικά απαλλαχθεί, να ξαναβρεθούν στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης.

Πηγή: Sdna.gr