Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024 03:59
Κόσμος

Οι Anonymous κήρυξαν πόλεμο στους τζιχαντιστές

Áðü ôçí Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ óôçí Áßèïõóá Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, óôç ÂïõëÞ, ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2011. ÁÐÅ ÌÐÅ/www.papandreou.gr/ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ

«Ολοκληρωτικό πόλεμο» κατά του Ισλαμικού Κράτους, μετά και τις αιματηρές επιθέσεις στη Γαλλία, κήρυξαν οι Anonymous, ενώ υποσχέθηκαν να κυνηγήσουν και κάθε υποστηρικτή των τζιχαντιστών.

Η αποστολή των Anonymous κατά της τρομοκρατίας ανακοινώθηκε μέσω ενός βίντεο που ανέβασε η ομάδα ακτιβιστών με τις χαρακτηριστικές μάσκες στο YouTube, στο οποίο εκπρόσωπος τους, φορώντας τη μάσκα-σύμβολο, υποσχέθηκε να «ξεκινήσει η μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ» ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Υποσχόμενοι να χρησιμοποιήσουν τις ικανότητές τους για να «ενώσουν την ανθρωπότητα», προειδοποιούν τους τρομοκράτες να «περιμένουν μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο».

«Οι Anonymous από όλο τον κόσμο θα σας κηνυγήσουν» είπε ο εκπρόσωπος τους στο βίντεο. «Θα πρέπει να ξέρετε ότι θα σας βρούμε και δεν πρόκειται να σας αφήσουμε». «Ο πόλεμος ξεκίνησε. Να είστε προετοιμασμένοι. Ο γαλλικός λαός είναι ισχυρότερός από εσάς και θα βγει από αυτή τη θηριωδία ακόμη πιο ισχυρός».

Οι Anonymous ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι ήταν σε θέση να εντοπίσουν μια ομάδα χάκερ που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές (CyberCaliphate) το οποίο χρησιμοποιεί τουλάχιστον 10 λογαριασμούς στο Twitter από μία μόνο διεύθυνση IP στο Κουβέιτ.